Normal Doğum İmkânsızsa Çözümü Var!

26 Ekim 2020 Pazartesi 14:58
Bu haber 1021 kez okundu

İskenderun Gelişim Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Sinan Erdoğan, normal doğumun imkânsız olduğu durumlarda, sezaryen doğumun annenin ve bebeğin sağlığı için tek seçenek olduğunu ifade etti.

Normal Doğum İmkânsızsa Çözümü Var!

İskenderun Gelişim Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Sinan Erdoğan, normal doğumun imkânsız olduğu durumlarda, sezaryen doğumun annenin ve bebeğin sağlığı için tek seçenek olduğunu ifade etti. Normal doğumun avantajlarını anne bebek dostu sezaryen doğumda da gerçekleştirebilmenin mümkün olduğunu vurgulayan Erdoğan, anne bebek dostu sezaryenin aşamalarından bahsetti.

Sezaryenin Aşamaları Nelerdir?

Doğumların büyük bir kısmının sezaryen ile gerçekleştiğini ve bu doğumlarda anne-bebek dostu sezaryen ilkelerine uymaya özen gösterdiklerini anlatan Op. Dr. Sinan Erdoğan, “Annenin ve bebeğin fiziksel ve psikolojik sağlığını gözeterek, imkânlar el verdiğince anne-bebek bağlanmasına olanak sağlayan anne ve bebeğin en özel anına saygı duyan bir sezaryen doğum yaklaşımıdır. En önemli olan şey, anne adayına durumu ve seçenekleri ile ilgili onun anlayabileceği şekilde ayrıntılı bilgi veriyoruz. Burada anne adayı ve doktor arasında iyi bir iletişim ve güven çok önemlidir. Sezaryen kararı annenin içine sinmiş olmalıdır. Anne adayı elinden gelenin en iyisini yaptığı bilincinde olmalı, sezaryen doğum için kendini ya da doktoru suçlamamalıdır. Acil bir durum olmadığı sürece, genel anestezi yerine annenin uyanık olacağı spinal – epidural anestezi yöntemini tercih ediyoruz. Bebek doğarken ameliyathane ışıkları biraz kısmaya ve bebeğin ısı kaybını önlemeye çalışıyoruz. Bebek doğduktan sonra göbek kordonu hemen kesmiyor birkaç dakika bekleyerek bebeğin plasentadan mümkün olduğunca fazla kan alması sağlıyoruz. Kordon kesildikten sonra, bebek ile annenin temasını ameliyat sırasında sağlıyoruz. Doğumdan sonra anne-baba ve bebek için sakin bir ortam sağlayarak, diğer aile fertleri izin verirse aile bağlanması destekliyoruz. Biz sezaryen doğumlarımız da bu ilkelere dikkat ediyor, bebek ve anneye saygılı bir doğum deneyimi sunmaya çalışıyoruz” dedi.

Yorum Gönder