Öğrencilerden ‘ellerini yıkadın mı?’ Etkinliği!

09 Aralık 2017 Cumartesi 11:13
Bu haber 1118 kez okundu

Arsuz Uluçınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Hatay İl Sağlık Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu ‘Gönüllü Genç Sağlık Liderleri’ projesi kapsamında 20 öğrenci ile ellerini yıkadın mı? farkındalık etkinliği düzenlendi

Öğrencilerden ‘ellerini yıkadın mı?' Etkinliği!

Arsuz Uluçınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Hatay İl Sağlık Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu ‘Gönüllü Genç Sağlık Liderleri’ projesi kapsamında 20 öğrenci ile ellerini yıkadın mı? farkındalık etkinliği düzenlendi.

Pilot okul olarak seçilen Arsuz Uluçınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10 kız ve 10 erkek öğrenciden oluşan proje öğrencileri sabun dağıtarak temizliğin önemine değindiler.

Arsuz Kaymakamı Musa Sarı’nın da ziyaret ettiği okulda, öğrenciler Kaymakam Sarı’ya proje hakkında bilgiler vererek sabun hediye ettiler.

Kaymakam Sarı’da öğrencilerin güzel bir projeye imza attıklarını belirterek, temizliğin önemi konusunda farkındalıklarından dolayı öğrencileri ve öğretmenlerini tebrik etti.

Öğrenciler ayrıca Arsuz ilçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Dönmez, TAŞPAKON Genel Başkanı Gökhan Tufan ve İskenderun Turizm Derneği Başkanı Sabahattin Uygun’a sabun hediye ederek etkinlik hakkında bilgiler verdiler.

Çeşitli projeler ile özellikle temizlik konusunda pilot okul olarak her hafta Çarşamba günleri Arsuz Toplum Sağlığı Merkezi doktor ve hemşireleri, Arsuz Proje ekibi öğretmenleri ve okul müdür yardımcısı Arzu Muluk ve Tarih öğretmeni Esra Fahlioğulları ile farklı etkinlikler yapılıyor.

Bu hafta ‘ellerini yıkadın mı?’ etkinliği çerçevesinde tuvaletlerde ellerini su ve sabunla yıkayan öğrencilere minik pembe kalpler takılırken, okulda sabun üretimi yapılarak dağıtıldı.

Öğrenciler tarafından hazırlanan küçük skeçlerle ellere mikropların bulaşma yolları gösterilerek derslerde sunumlar yapıldı.


Yorum Gönder