Ortopedi’de Doğru Bilinen Yanlışlar

23 Mart 2020 Pazartesi 16:12
Bu haber 1122 kez okundu

Mega Radyo’da canlı yayınlanan ‘Sağlıkta Gelişim’ Programının canlı yayın konuğu İskenderun Özel Gelişim Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. M. Zeki Karaoğlan ortopedik hastalıklar hakkında önemli bilgiler verdi.

Ortopedi'de Doğru Bilinen Yanlışlar
Mega Radyo’da canlı yayınlanan ‘Sağlıkta Gelişim’ Programının canlı yayın konuğu İskenderun Özel Gelişim Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. M. Zeki Karaoğlan ortopedik hastalıklar hakkında önemli bilgiler verdi.

Mega Radyo Genel yayın yönetmeni, usta radyocu Semir Yazıcı’nın sunduğu Programın canlı yayın konuğu olan Uzman Op. Dr. Mehmet Zeki Karaoğlan, ortopedi branşı, kemik ve eklem ağrıları, kireçlenme, menüsküs, protezler, kırık- çıkık ile ilgili doğru bilinen yanlışlar hakkında önemli konuları Mega fm dinleyicileriyle paylaştı.

Ortopedi ve Travmatoloji hastalıklarının kas iskelet sistemi hastalıkları, travma yaralanmaları, el, omuz, dirsek, diz rahatsızlıklarının tanı ve tedavilerini gerçekleştirdiklerini söyleyen Op. Dr. Mehmet Zeki Karaoğlan;” Ortopedi ve Travmatoloji Ana bilim dalı öncelikle doğuştan gelen sakatlıklarda tedavi amaçlı oluşturulmuş, ilerleyen yıllarda gelişerek birçok rahatsızlığın ve yaralanmanın tedavisini kapsayan bir tıbbi bölüm dalıdır.  Kalça çıkıkları, menüsküs yaralanmaları, eklem bağlarındaki ezilme ve burkulmalar, sinir sıkışmaları, eklem kireçlenmeleri, siyatik, kıkırdak yaralanmaları, lif kopmaları, kemik kırıkları, kemik iltihapları, farklı eklemlerdeki çıkıklar, eklem ağrıları, romatizmalar, boyun ve bel fıtıkları gibi hastalıkların tedavisi bölümümüz tarafından bakılmaktadır.” dedi.

Ülkemizde ortopediyle ilgili bilinen birçok yanlış inanış bulunduğunu ve hekim olarak çok sık karşılaştığını söyleyen Op. Dr. Mehmet Zeki Karaoğlan;” yanlış uygulamalar hastayı daha iyi yapmaktan ziyade hastanın daha uzun acı çekmesine ve yaşam kalitesinin düşmesine sebep oluyor. Gün geçtikçe iyileşmesi gerektiği halde iyileşmeyen kırıklar, kalıcı sakatlıklara bile yol açabiliyor. Daha sonraki evrelerde ortopedi konusunda ki yanlışları düzeltmek zor oluyor. Bu gibi olumsuzlukla sonuçlanan ortopedik sorunların engellenmesi için halkın bilinçlenmeli” dedi.

Ortopedi ve Travmatoloji branşının, teknoloji ve bilimsel ilerlemelerin ışığında en hızlı gelişen, değişen ve hatta kapsamı artan dalların başında geldiğini belirten Op. Dr. M. Zeki Karaoğlan;” Özel Gelişim Hastanesi’nde uzman ve deneyimli kadromuz ve en son teknolojik cihazlarımızla uluslararası standartlarda sağlık hizmeti veriyoruz” açıklamasında bulundu.

Mega Radyo stüdyolarından canlı yayımlanan ‘Sağlıkta Gelişim’ söyleşi programı, FM bandı 97,7 frekansından ve eşzamanlı olarak www.megaradyoiskenderun.com internet üzerinden canlı yayınlandı. Mega Medya Grubu Genel Koordinatörü Semir Yazıcı’nın hazırlayıp sunduğu programın teknik kumanda masasını Mustafa Mert ve Şirvan Selçuk yönetti. 

Yorum Gönder