Stres, Gerilim Tipi Baş Ağrısına Neden Oluyor…

29 Şubat 2024 Perşembe 16:05
Bu haber 101 kez okundu

İskenderun Palmiye Hastanesi Nöroloji ve Klinik Nörofizyoloji Uzmanı Doç. Dr. Cem Bölük, sık görülen baş ağrısı tiplerinden olan gerilim tipi baş ağrısı hakkında bilgilendirmede bulundu.

Stres, Gerilim Tipi Baş Ağrısına Neden Oluyor…

İskenderun Palmiye Hastanesi Nöroloji ve Klinik Nörofizyoloji Uzmanı Doç. Dr. Cem Bölük, sık görülen baş ağrısı tiplerinden olan gerilim tipi baş ağrısı hakkında bilgilendirmede bulundu. Doç. Dr. Cem Bölük, “Gerilim baş ağrısı, modern yaşamın getirdiği stres, kötü duruş, uzun süre bilgisayar başında çalışma gibi faktörlerden kaynaklanan yaygın bir baş ağrısı türüdür. Genellikle hafif veya orta şiddette olan bu ağrılar, genellikle başın iki tarafında, alında, başın tepesinde veya ense bölgesinde hissedilir. Stres, kas gerilimi ve zihinsel yorgunluk, gerilim baş ağrılarının başlıca tetikleyicilerindendir” açıklamasında bulundu.

Gerilim tipi baş ağrısını azaltma yöntemlerinden söz eden Doç. Dr. Cem Bölük, “Stresle baş etme teknikleri, düzenli egzersiz, sağlıklı bir uyku düzeni ve derin nefes almak gibi yaşam tarzı değişiklikleri, gerilim baş ağrılarını azaltmada etkili olabilir. Ağrı kesiciler, kas gevşetici ilaçlar ve nörolojik değerlendirme sonrasında gerekli durumlarda ek tedavi seçenekleri de kullanılabilir. Bu baş ağrısı türü doğru yönetilmemesi durumunda kronikleşebilir, bu nedenle hastaların bir hekim ile düzenli iletişim halinde olmaları önemlidir” dedi.

Yorum Gönder