İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimini ziyaret etti.
Hatay’ın İskenderun ilçesinde Namık Kemal Ortaokulu’nun öğretmen ve öğrencileri, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı hazırlıkları dolayısıyla Mustafa Kemal Atatürk ve Türk Bayrağı temalı koreografi hazırladı.
Bunama türlerinden alzheimerin sinsi ve yavaş ilerleyen bir hastalık olduğuna dikkat çeken İskenderun Gelişim Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Atilla Kara, Alzheimer hastalığının belirtileri, tanı ve tedavi yöntemleri hakkında bilgilendirmede bulundu.
Özel Erme Anaokulu ‘Geleceğiniz Kayda Değer’ sloganı ile 20 Eylül tarihi itibari ile eğitim – öğretime başladı.
TBMM tarafından Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Mareşal Rütbesi ve Gazilik’ unvanının verilişinin 100. Yıldönümü, ‘Gaziler Günü’ dolayısıyla İskenderun’da da etkinlikler düzenlendi.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Ersan Saner, Baş Konsolosu Zalihe Mendeli ile beraberindeki konuk heyet, Hatay ziyaretleri kapsamında İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti.
İskenderun'un Turuncu mavili ekibi İskenderun Spor'un tarihinde ilk kez bir kulüp başkanı, tüm masraflarını kendi bütçesinden karşılayarak tribün yapması spor kamuoyu tarafından alkışlanıyor.
İskenderun Kaymakamı İskender Yönden 19 Eylül Gaziler Günü’nün 100. Yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.
Eğitim öğretim yılının başlamasıyla beraber, okula yeni başlayan çocuklarda ayrılık anksiyetesi görülebileceğini ifade eden İskenderun Gelişim Hastanesi Uzman Klinik Psikoloğu Gamze Uygun Ekenel, ayrılık anksiyetesi belirtileri hakkında bilgiler verdi.
ATSO ve HESOB himayesinde bulunan Antakya Mobilyacılığının geliştirilmesi projesi kapsamında kurulan ortak üretim merkezi ve Doğu Akdeniz ABİGEM ziyaret edildi.
Hatay Büyükşehir Belediyesi, SİEUGreen (Çin-Avrupa Yenilikçi Yeşil ve Akıllı Şehirler) projesi kapsamında oluşturduğu sucul yetiştiricilik(akuaponik) sistemleri hakkında eğitimler vermeye devam ediyor.
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasının da Ortağı Olduğu “Güvenli İş Güvenli Gelecek” Projesi eğitimleri devam ediyor.
Özçelik İş Sendikası İskenderun Şubesi, Başkan Mehmet Güngör ve yönetim kurulu Dörtyol’da faaliyet gösteren MMK Metalurji’yi ziyaret etti.
Beslenme alışkanlıklarının bağırsak sistemi hastalıklarına büyük ölçüde etki ettiğini ifade eden İskenderun Gelişim Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Halil Mert Bahadır, bu hastalıkların önlenmesinde; dengeli beslenme, doğru tuvalet alışkanlığı, kaliteli uyku ve düzenli egzersizin önemine değindi.
2021-2022 yılı su ürünleri av sezonu açılışı Samandağ Çevlik Balıkçı Barınağında düzenlenen törenle gerçekleştirildi.
Çocuk sahibi olmak için beş yıldan bu yana tedavi gören, fakat olumlu bir sonuç alamayan çift, İskenderun Palmiye Hastanesi Tüp Bebek Merkezi’nde uygulanan tedaviyle çocuk sahibi olmanın mutluluğunu yaşadı.
Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), “Temiz Çevre ve Sağlıklı Yaşam” ilkesiyle altyapı eksiklerini tamamlamak adına çalışmaların Altınözü ilçesinde de sürdüğünü bildirdi.
İSTE, İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi, Ekonomi Bölümü, Ekonomi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Eryüzlü, doçentlik kadrosuna atandı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Emre Topoğlu, Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı M. Tayyip Kahyaoğlu, Gençlik Hizmetleri Sosyal- Kültürel Faaliyetler Daire Başkanı Cemal Sofuoğlu, Hatay Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Şensöz İskenderun Gençlik Merkezine ziyarette bulundu.
Bu yıl 4-10 Ekim tarihleri arasında İstanbul Yenikapı’da düzenlenmesi planlanan İstanbul’da Hatay Günleri’nin tanıtım toplantısı düzenlendi.
İskenderun Kaymakamı İskender Yönden'in başkanlığında ‘Liman Güvenliği Toplantısı’ yapıldı.
Özçelik-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Güngör, Mali Sekreter Veysel Yayla ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte İskenderun Kaymakamı İskender Yönden'i yeni hizmete açılan kaymakamlık binasında ziyaret etti.
Hatay Büyükşehir Belediyesi kentin sosyal ve kültürel yönünün yanı sıra fiziki koşullarının da her geçen gün daha iyi hale gelmesi için tüm birimleriyle çalışıyor.
AK Parti Hatay Milletvekilleri Hacı Bayram Türkoğlu ve Abdulkadir Özel, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı ve Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Osmaniye OSB’de faaliyet gösteren Baştuğ Metalurji Sanayi A.Ş.’yi ziyaret ettiler.