Yanartaş Doğaseverlerin İlgi Odağı Oldu

20 Şubat 2019 Çarşamba 12:58
Bu haber 46263 kez okundu

Arsuz’un kurtbağı köyünde bulunan yanar taş ve zilli şelalesi el değmemiş doğası ile dağcıların ve doğaseverlerin ilgi odağı oluyor.

Yanartaş Doğaseverlerin İlgi Odağı Oldu

  Arsuz’un kurtbağı köyünde bulunan yanar taş ve zilli şelalesi el değmemiş doğası ile dağcıların ve doğaseverlerin ilgi odağı oluyor.

Hatay’ın çeşitli bölgelerine doğa yürüyüşleri gerçekleştiren İskenderun doğa yürüyüşçüleri ve fotoğraf kulübü (İSDOY) geçtiğimiz hafta sonu, Arsuz’a bağlı kurt bağı köyünde yürüyüş gerçekleştirdi.

Yoğun katılımla gerçekleşen 14 kilometrelik yürüyüş esnasında Yanan taş, zilli şelalesinin yanı sıra ilkbaharın habercisi çiçeklerin açması ile renklenen doğada, doğa tutkunları hatıra fotoğrafı çekerek anı ölümsüzleştirdi.

Kurt bağı köyünü ziyaret eden doğa tutkunlarının ısınma ve yemek için ateş ihtiyacını karşılayan Yanartaş, yüzyıllardır sönmeyen yapısıyla dört mevsim misafirlerinin gözdesi olmayı başarıyor.

Zaman zaman alevin sönmesi söz konusu olsa bile ateş tutulduğu zaman tekrar alevlendiğini söyleyen İSDOY Başkanı Servet tunç;

 “ Kurt bağı köyüne bağlı Yanartaş’ın zaman zaman azaldığı görüldü fakat hiç sönmedi. Doğal olarak ilgimizi çekiyor, yürüyüş gruplarımızla bizde buraları her yıl ziyaret ediyoruz. Bugün biz kurt bağındaydık yarın başka bir yerde Hatay’ın güzelliklerini keşfediyor olacağız. Elimizden geldiğince tanıtmaya çalışıyoruz diğer yürüyüş gurupları da aynı şekilde. Bu bölgenin doğal güzelliği bitmez. Hatta her sene aynı yere gelseniz de farklı bir güzellik görüyorsunuz. Muhteşem yerler kesinlikle görülmeye değer” dedi.

İSDOY yöneticisi Melih Erozan, Yanartaş hakkında yaptığı açıklama da;

 “Yanar taş denilince akla ilk Antalya Çıralı akıllara geliyor fakat ülkemizde bir Yanartaş da Arsuz da bulunuyor. Biz yaklaşık 10 yıldır bu ateşin varlığından haberdarız. Ateş kayalardan çıkan doğal gazın tutuşması sonucu oluşuyor. Doğal gazdan farkı ise Kaya gazı olduğu söyleniyor. Ancak yetkililer tarafından açıklanmış kesin bilgi yok. Yetkililerin yıllardır yanan bu doğal kayanın farkına varmasını umuyoruz. Belki de tüm bölgenin ihtiyacını karşılayacak ve bölgeye hareket getirecek doğal kaynak boşuna ziyan oluyordur” ifadelerini kullandı.

Yorum Gönder