Lütfü Savaş, Belen Halkının Sesini Dinledi

04 Mart 2024 Pazartesi 14:47
Bu haber 85 kez okundu

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, halk toplantıları kapsamında Belenli hemşerileriyle buluştu.

Lütfü Savaş, Belen Halkının Sesini Dinledi

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, halk toplantıları kapsamında Belenli hemşerileriyle buluştu.

Belen ilçesini karış karış gezen Savaş, yaptığı mahalle ziyaretleri sonrası esnaf gezileri ile halkın nabzını tuttu.

Belen ilçesine bağlı Ötençay, Atik, Sarımazı, Kıcı ve İssume Mahallelerindeki hemşerilerine ziyaret gerçekleştiren Savaş, depremin yaralarını hala sarmaya devam ettiklerini belirterek bu süreçte sağduyulu ve eşit bir şekilde hizmet edildiğine dikkat çekti.

“Hatay’ın Master Planı Hazır”

Belen halk toplantılarında kendisini sıcak ve samimi bir şekilde karşılayan Belen halkına teşekkür eden Savaş, aynı bayrağın altında yaşayan herkesin kardeşçe yaşaması gerektiğini ve Hatay’da fitne amacı güdenlerin saf dışı kalması gerektiğini belirtti.

Hatay’ın daha ileriye emin adımlarla gitmesi ve yeniden ayağa kalkması için yapılacak hizmetlerin bulunduğu master planı hazırlandığını söyleyen Savaş, Hatay’daki altyapı, tarım, yatırım, yol, ticaret, konut ve yeşil alanlarında planlanan yeniliklerin 11 Mart tarihinde açıklanacağını söyledi.

Başkan Savaş, konuşmasının devamında Hatay’ı gönülden sevdiğini ve yarınlara gönül bağı ile bağlandığına dikkat çekti.

 “Türkiye’deki Suriyelilerin Artışına Dur Demek Lazım”

Hatay ekonomisine hükümetten destek verilmeyerek zor duruma sokulduğunu ve Suriyeli sığınmacıların nüfus artışı ile yaşam şartlarının zorlaştığına dikkat çeken Savaş, “ Türkiye’deki bu sisteme dur demek lazım. Hatay’ın geleceğini etkileyen kaygılarımız var. 9 ilçede neredeyse nüfusumuz eşit ve bu her geçen gün artıyor” cümleleri ile sistemin Hatay’ı önemli derecede etkilediğini ve buna rağmen hiçbir adım atılmamasına tepki gösterdi.

Halk toplantıları sırasında yapılan hizmetleri yerinde inceleyen Savaş, Sarımazı Mahallesi’nde yapılan 1,7 km’lik beton asfaltı inceleyerek Belenli hemşerilerine hayırlı olsun temennilerinde bulundu.

Esnaf dostu olarak bilinen ve her fırsatta onları ziyaret eden Savaş, Belenli esnafları gezdi ve Belen hattında çalışan şoförler ile bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Ziyarette yakıt fiyatlarının artışından şikâyetçi olan esnaflara hükümetin neden olduğunu işaret ederek HBB tarafından desteklerin devam edeceğini belirtti.

Daha sonrasında depremde evlerini kaybeden veya düzeni bozulan hemşerilerini görmek için konteynerkentlere ziyaret gerçekleştiren Savaş,  Belenli hemşerilerine bir kez daha geçmiş olsun dileklerini ileterek en yakın zamanda başlayacak konut projesi ile hak sahibi olamayan vatandaşlara destek sözü verdi.




Yorum Gönder