Payas OSB’den Külliye’de İftar

28 Haziran 2016 Salı 16:17
Bu haber 1842 kez okundu

Payas Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu tarafından geleneksel iftar programı Payas Sokullu Mehmet Paşa Külliyesinde düzenlendi. Mimar Sinan’ın en güzel eserlerinden olan, 1571 yılında II. Sultan Selim döneminde Sokullu Mehmet Paşa adına yaptırılan Payas Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi’nin büyüleyici tarihi atmosferinde gerçekleşen iftar programına Hatay Valisi Ercan Topaca’nın yanı sıra İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Vali Yardımcısı Fahrettin Göncü, İl Emniyet Müdürü, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, Payas Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Kendir, işadamları ile şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Payas OSB'den Külliye'de İftar
Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan iftar programı İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu tarafından yapılan dua ile devam etti.

Hatay Valisi Ercan Topaca iftar sonrası yaptığı konuşmada ülkemizin bütünlüğü ve milletimizin huzuru için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle andığını ifade ederek, ‘’Şehit yakınları ve gazilerimiz ile birlikte olmaktan ve iftarımızı onlarla birlikte açmaktan derin bir huzur duyuyoruz. Bunun sebebi gerek kültürümüzün gerek dinimizin şehit ve gazilere vermiş olduğu önemden gelmektedir. Sizler en kıymetli varlıklarınızı bu topraklar için feda etmiş insanlarsınız. Sizler, bizlere ve gelecek nesillere şehitlerimizin bıraktığı emanetlersiniz. Biz devlet olarak sizleri sahip çıkılması, destek olunması gereken dertleri ile dertlenilmesi gereken insanlar olarak görüyoruz.’’ dedi.

Payas deyince akıllara kültürden önce sanayinin geldiğini ifade eden Vali Topaca, “Payas küçük bir ilçe olmasına rağmen bünyesindeki sanayi kuruluşları dolayısıyla ürettiği katma değerler bakımından ülkemizin önemli sanayi merkezlerinden birisidir. Buranın doğal güzelliklerinin korunarak sanayinin yaşatılması, sanayinin önünün açılması bu kentimizin gelecekte alacağı pozisyon anlamında da çok önemlidir.’’ dedi.

Sanayici iş adamlarını ülke ve bölge ekonomisine yaptıkları katkılardan dolayı yönetici olarak görev yaptığı her yerde önemsediğin dile getiren Vali Topaca, ‘’Onların önün açmak için onların yatırımlarını daha kolay ve daha sağlıklı yapmaları için her türlü tedbiri almaya çalışıyoruz. Aslında biz birey olarak sizlerin önünü açmıyoruz. Sizlerin önünü açmakla ülkemizin, kentlerimizin, insanımızın önünü açıyoruz. Sizler kazandığınız zaman ülkemiz kazanıyor, bizler kazanıyoruz. Payas’ta da bu düşüncelerle sanayinin daha da gelişmesi, daha yüksek teknolojilerle donatılmış tesisler kurulabilmesi için her türlü desteği vermeye hazırız. Gelişmeye yönelik yapacağınız her faaliyette biz yanınızdayız.’’ dedi.

İftar programının düzenlenmesine büyük katkı sağlayan Payas Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Kendir ve tüm yönetim kuruluna Hatay için yaptıkları hayırlardan dolayı teşekkür ettiğini belirten Vali Topaca, “Ramazan ayının bereketinin yaşandığı, milletimizin birliğinin beraberliğinin ortaya çıktığı, zengini ihtiyaç sahibiyle buluşturan bu tür sofralar; hem devletimizin şefkatini, hem işadamlarımızın cömertliğini, hem de aramızdaki dayanışma ve kaynaşmayı göstermek açısından çok önemlidir.’’ dedi.

Konuşmaların ardından Hatay Valisi Ercan Topaca ve beraberindekiler Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi’nde dolaşarak orada bulunan esnafla sohbet ettiler.

Yorum Gönder