'6 Mayıs Radyo Günü’ Kutlu Olsun!

06 Mayıs 2023 Cumartesi 12:07
Bu haber 382 kez okundu

Bugün Türkiye’deki radyo yayıncılığının 96’ncı yıl dönümü ve 6 Mayıs Radyo Günü. Bugün radyo yayıncılığımızın 96’ıncı yılında radyo alıcıları evimizde, telefonlarımızda, cebimizde, otomobilimizde ya da Internet sayesinde artık dünyada her yerde...

'6 Mayıs Radyo Günü' Kutlu Olsun!

Bugün Türkiye’deki radyo yayıncılığının 96’ncı yıl dönümü ve 6 Mayıs Radyo Günü. Bugün radyo yayıncılığımızın 96’ıncı yılında radyo alıcıları evimizde, telefonlarımızda, cebimizde, otomobilimizde ya da Internet sayesinde artık dünyada her yerde...

6 Mayıs 1927'de İstanbul Sirkeci'deki Büyük Postane'nin stüdyoya dönüştürülen bodrum katından duyulan, "Alo alo muhterem samiin. Burası İstanbul telsiz telefonu." anonsuyla Türkiye'de radyo yayıncılığı başladı.

Mega Radyo 97.7 Radyonuz Hep Açık Olsun

Radyo yayıncılığının 96’ıncı yılında, radyoya gönül vermiş ve halen aynı heyecanı hisseden yayıncılar olarak, ‘6 Mayıs Radyo Günü’nü kutlamanın mutluluğunu, onurunu yaşadıklarını belirten Mega Medya Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Sabahattin Uygun, “Toplumu bilgilendirmek, İskenderun'un sesini her yerde duyurmak amacıyla türküsüyle, şarkısıyla, kültür unsurlarının işlendiği radyolar, 6 Mayıs Radyo Günü'nde 96'ncı yaşını kutluyor. 6 Mayıs Türkiye’de ilk radyo yayınının başladığı gün. Türkiye’de radyo yayıncılığının 96. Yıl dönümünü kutlarken, sektörde nefes alacak çalışmalarımızı yine heyecanla sürdürecek ve bize güç veren reklam veren destekçilerimiz ile birlikte İskenderun’un sesi, gözü ve kulağı olmaya devam edeceğiz.

Radyo, bir kitle iletişim aracı olarak sınıflandırılsa bile aslında bireyden bireye bir iletişim aracı. Radyo’da ses herhangi bir görsel öğe barındırmadığı için her bir dinleyicinin hafızasında canlanıyor ve yeni bir mesaj haline geliyor. Dolayısıyla her bir dinleyici, tek başına bir hedef kitle, bir hedef birey haline geliyor. Radyonun hem çok keyifli hem de zorlu tarafı bu. Türkiye'de bin 300'ün üzerinde ulusal, bölgesel ve yerel radyo bulunuyor. Bu sayının radyo iletişimindeki konumu görmenin açık bir göstergesi, 1990'larda özel radyoların açılması ile bu zenginlik daha hızlı yakalandı.

http://www.megaradyoiskenderun.com/ internet radyoculuğuyla birlikte kimi dünya radyoları, kendilerini bir adım geriye atmış durumdalar. Türkiye'de radyoculuk dimdik ayakta! Bu toplumda hoşgörü de barış da iletişim de her zaman açık olacak. Radyo, sesin var olduğu yerde var. Ses, nefesin var olduğu sürece de olmaya devam edecek. Kentin tek radyosu Mega Radyo 97.7’de Radyonuz hep açık olsun” diye konuştu.

 

 

Yorum Gönder