Vali Masatlı, Turizm Sektörünün Temsilcileriyle Buluştu

19 Nisan 2024 Cuma 12:20
Bu haber 49 kez okundu

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, 15 22 Nisan Turizm Haftası nedeniyle ilgili kurum yetkilileri ile sektörle ilgili işletme sahibi ve dernek temsilcileriyle bir araya geldi.

Vali Masatlı, Turizm Sektörünün Temsilcileriyle Buluştu

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, 15 22 Nisan Turizm Haftası nedeniyle ilgili kurum yetkilileri ile sektörle ilgili işletme sahibi ve dernek temsilcileriyle bir araya geldi.

Hatay Valimiz Mustafa Masatlı, birçok medeniyete beşiklik etmiş kadim şehrimizin tarihi ve kültürel zenginliklere sahip olduğuna dikkat çekerek "Hatay’ımızı el birliğiyle turizm açısından da en önemli cazibe merkezi hâline getireceğiz" dedi.

Doğal, kültürel ve tarihi zenginliklerimiz gibi birçok zenginliğe sahip Ülkemizin ve şehrimizin tanıtımının daha ileri boyuta taşınabilmesi amacıyla çeşitli etkinliklerle kutlanan 15-22 Nisan Turizm Haftası münasebetiyle Hatay Valisi Mustafa Masatlı, ilgili kurum yetkilileri ile sektörle ilgili işletme sahibi ve dernek temsilcileri makamında kabul etti.

Vali Masatlı, Turizm’in, sadece coğrafi sınırları aşmak değil, aynı zamanda dünya insanlığı arasında kültürel köprüler kurulmasını sağlayan insanlığın ortak bağlarını güçlendiren önemli bir alan olduğunu söyledi.

6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan Asrın felaketinin, bölgede can ve mal kayıplarının yanında ekonomik olarak da etkilenen Turizm sektörünün de zor süreçte turizmcilerin zor günler geçirdiğini belirten İskenderun Turizm ve Tanıtma Derneği (İSTUDER) Başkanı Sabahattin Uygun, "İskenderun ve bölgesinin sahip olduğu tarihi, turistik ve kültürel değerlerin hak ettiği değeri bulması noktasında tüm kurum ve kuruluşlar birlikte hareket edilerek, deprem öncesi sektörün hak ettiği değeri bulması önemini koruyor. Turizm Bakanlığının sektöre yönelik destekleri önemlidir. Turizm sektörüne verilecek her destek son derece önemlidir. Birlik ve beraberlik içinde bu zor günleri aşmaya çalışırken umutlarımızı yitirmeden Devletimize güvenimiz tamdır. Bölgemizde ciddi bir ekonomik potansiyel olan turizm sektörünün bir an önce canlanması öncelikli dileğimizdir. Tarihi yapıların turizm sektörüne katkısı büyüktür. Devletimizin destekleriyle bölge turizmi açısından tarihi yapıların yeniden restore edilecek olması memnuniyet vericidir. Ancak bu sürecin hızlandırılması bölge turizmine can katacaktır” dedi.

Yorum Gönder