Öntürk: ‘Hatay’ımızı ve Vatandaşlarımızı Kalkındıracağız’

18 Mart 2024 Pazartesi 16:25
Bu haber 69 kez okundu

Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Öntürk, Haber Global TV canlı yayınında Serhan Başbahçıvan’ın sorularını yanıtladı.

Öntürk: ‘Hatay'ımızı ve Vatandaşlarımızı Kalkındıracağız'

Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Öntürk, Haber Global TV canlı yayınında Serhan Başbahçıvan’ın sorularını yanıtladı.

Depremle yıkılan Hatay’ı 5 yıllık projeleriyle kısa sürede ayağa kaldıracaklarını kaydeden Öntürk, tek amaçlarının Hatay’ın daha yaşanabilir bir kent haline getirmek olduğunu kaydetti. Öntürk projeleriyle ilgili açıklamasında; “Depremde en fazla yıkıma, can kaybına, hasara neden olan kentimizde hükümetimiz ciddi sayıda konut yapımını sürdürüyor. Biz de entegre hizmetlerle vatandaşımızı bir an önce evine ve işyerlerine kavuşturacağız. Hataylı Hatay’ını seviyor. Depremin ardından 650 bin civarında göç vermiştik. 500 bini döndü. Geri dönenlerin bir kısmı konteynerlerde, diğerleri de ilçelerde yaşıyor. Konutlar, yollar, altyapıları yapmanız lazım. Bu yıl 45 bin, önümüzdeki yılda da inşallah 117 bin konutumuz teslim edilecek. Bununla entegre olarak altyapıyı ve su sistemlerini entegre edeceğiz. 81 adet eserimiz yıkıma uğradı. Tamamı ihaleye verildi, bir kısmında çalışma başladı. Bir kısmında da yakın zamanda başlanacak. Hatay’ımızı açık hava müzesi haline getirerek gastronomide 3 milyon turist hedefliyoruz” dedi.

Öntürk; “Hatay’ımızda vatandaşlarımızı sosyal yardım programlarıyla ayağa kaldıracağız. İhtiyaç sahibi tüm vatandaşlarımıza Hatay kart vereceğiz. İhtiyaçlarını bu kart vasıtasıyla kimseye fark ettirmeden giderebilecekler. Deprem şehidi ailelerimizin evlatlarının okul masraflarını da biz ödeyeceğiz. Deprem şehitlerimizin ailelerinde hak sahibi olmayıp ihtiyaç sahibi olan varsa biz onlar için konut üretip hediye edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Öntürk konuşmasını şu sözlerle noktaladı; “Hatay’ın altyapısı zaten yoktu. Depremden sonra da büyük hasar aldı. Ancak biz altyapıdaki yap boz sistemini kaldırarak galeri sistemi getireceğiz. Açacağımız kanallarda Telekom, içme suyu, altyapı ve tüm sistemler olacak. Üzerini de asfaltlayacağız. Arıza durumunda da asfaltı kazmadan arıza olan nokta tespit edilip tünele inerek arıza giderilebilecek. Biraz maliyetli ancak sürekli asfaltın kazılmasını da önlemiş olacağız.”

Yorum Gönder