Adnan Vurucu: 'Halkımın Duası Bana Yeter'

17 Mart 2019 Pazar 15:35
Bu haber 699 kez okundu

Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, Başkanlığı döneminde yaptığı çalışmaları değerlendirdiği basın toplantısında ‘Halka Hizmet Hakk'a Hizmet’ mantığı ile hareket ettiklerini ve 7/24 canla başla çalıştıklarını söyledi.

Adnan Vurucu: 'Halkımın Duası Bana Yeter'
Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, Başkanlığı döneminde yaptığı çalışmaları değerlendirdiği basın toplantısında ‘Halka Hizmet Hakk'a Hizmet’ mantığı ile hareket ettiklerini ve 7/24 canla başla çalıştıklarını söyledi.
Belediye olarak yaptıkları çalışmalarla halkın gönlünü kazandığını ve hayır duasını aldığını kendisini en çok da bu hayır duaların mutlu ettiğini belirten Adnan Vurucu, Belen'de Abide Parkı, Seyir Terası, Kuş Gözlem Evi, Düğün Salonu, Yaşam Kompleksi Sosyal Tesisi, Üstgeçitler, Çocuk Parkları, Asfalt Yapım Çalışmaları, B Tipi Piknik ve Mesire Alanı, Hoş Geldin Bebek Projesi, Konferans ve Nikah Salonu başta olmak üzere; düzenledikleri sosyal kültür çalışmaları ile örnek bir belediyecilik sergilediklerini söyledi.
Görevde olduğu süre içerisinde ilk bir buçuk yılını belediyeyi kurumsallaştırmak için çalıştıklarını; bu amaçla da çeşitli paneller konferanslar ve söyleşiler düzenlediklerini personele yönelik eğitim çalışmalarını hayata geçirdiklerini anlattı.
Yapılan bu sosyal ve kültür çalışmalarının yanı sıra belediyecilik hizmetlerini de dört dörtlük yerine getirmeye çalıştıklarını belirten Adnan Vurucu, ilk göreve geldiklerinde İssume Mahallesi Ekinciler Sitesinde bir parkın bulunduğunu çocukların bu parkta oynadığını ancak diğer mahallelerde çocukların oyun alanlarının bulunmadığını gördüklerini belirtti.
Dolayısıyla her mahalleye bir çocuk oyun alanı çocuk parkı kazandırmak için çalıştıklarını ifade eden Başkan Vurucu, piknik alanlarına da yeni bir vizyon kazandırdıklarını ifade etti.
Yapılan çalışmalarla bölgenin çekim merkezi haline geldiğini belirten Adnan Vurucu, yeni gelecek yönetime kurumsal bir belediye bıraktıklarını belirterek “Dilerim yaptığımız bu çalışmalar belediyecilik hizmet anlayışı içerisinde devam eder ve bu kurumsallık korunur” dedi.
Belen Belediyesi'ne kurumsal anlamda bir arşive kavuştuklarını belirten Adnan Vurucu, çalışmalarımız 1,5 yıldan fazla sürdü ve şimdi 1967-68 yıllardan itibaren Belen Belediyesi'nin bir arşive sahip olduğunu söyleyen Adnan Vurucu görev yaptığı süre içerisinde basın mensupları ile de güzel diyaloglar kurduğunu yapılan eleştirilerin belediye çalışmalarını olumlu yönde yön verdiğini belirterek basın mensuplarına çalışmalarından dolayı teşekkür etti.
Belediyecilik hizmetlerindeki verimli çalışmalardan dolayı iki kere sosyal belediyecilik adına ödül de aldığını anımsatan Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu Belediye Başkanı olmadan önce de olduktan sonra da kendisinin çizgisinin değişmediğini belirtti.
Vurucu konuşmasında şunları söyledi: “Abide Parkına restorasyon çalışması düzenledik. Mezbelelik halinde olan bu alanı çok güzel ve özel bir çalışma ile dinlenme alanına dönüştürdük. Belen Belediyesi olarak yüzlerce ailemizin oraya gelip zaman harcayacağı güzel bir mekana dönüştürmüş olduk. Burayı da inşallah Belen Belediyesi olarak işletilen birilerine peşkeş çekmeyerek vatandaşlarımızın hizmetine sunarlar. Ben bunu söylüyorum, sizlerde bunun takipçisi olun, bu sosyal tesisler halkımızın psikolojikken daha rahat olmasını sağlayacak tesislerdir bu alanların korunması ve halkımıza daha ucuz şartlarda hizmet verebileceği bir alan olması temennimizdir. Dedi.
Açıklamasının devamında Doğapark denilen bir yer vardı. Burası Belen Belediyesi'nin malı iken ihalesi yanlış protokol yapılarak işletmecilere peşkeş çekilen bir yer oldu. Zira Doğa Park Belediyenin kasasındaki para ile yapılmış bir tesis. Halı sahamız, düğün salonumuz, halka hizmet adı altında işletiyoruz. Dileriz bundan sonraki gelecek olan Belediye Başkanı arkadaşımız da burayı bizim çizgimizde Belen halkına hizmet olarak kullanır. 1994'ten 2014 yılına kadar Belen Belediyesi, hiçbir personeline 20 yıla yakın düzenli maaş ödememiş bir belediye idi. Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi 24 saat olarak göreve başındaydık. Ama yaptığımız çalışmalar ve mesailer 24 saati aştı. Nerede bir aksaklık varsa biz orada olduk. Biz Halka Hizmet Hakk'a Hizmet mantığı ile hareket ederek 7/24 oluşturduğumuz hizmet masası ile çalışmalarımızı Belen halkının refahı için ortaya koyduk. Bu süreç içinde basın ile de çok güzel bir diyalog kurduk birbirimizi üzmedik. Çünkü siz işinizi yaptığınız. Biz de işimizi yaptık. Sizin yaptığınız eleştiriler bize doğruyu gösterdi ve yapılan eksiklikleri sizin bakış açınız ile imkânlar ölçüsünde düzelttik.” dedi.
Yöneltilen bir soru üzerine konuşan Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu Cumhur ittifakının adayı olmasaydı kendisinin yeniden aday olacağını söyledi. “Bu konuşmayı da Cumhur ittifakı adayımızın seçim bürosunun açılışında yaptım. İyi Parti'den de teklif geldi. Benim kırmızı çizgilerim var. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın çizgisinden çıkmak istemedim. Parti değiştirme gibi bir niyetim olmadı. 2004 yılında aday adayı oldum seçim kaybettim. Ama yine çizgimi değiştirmedim. Aday oldum seçimi kazandım Belediye Başkanı oldum çok da güzel hizmetler ettik fakat 2019 seçimlerinin Cumhur İttifakı kararı dolayısıyla adayı olmadım. Buna da saygı duymak zorundayım. Acısıyla tatlısıyla beş yılı geride bıraktık. Güzel çalışmalar imza attık, sıkıntılı günler de yaşadık. Hepinizden Allah razı olsun. İfadelerini kullandı.

Yorum Gönder