Başkan Culha; ‘Biz Tekrar Yerel İktidar Olacağız’

23 Ekim 2018 Salı 09:32
Bu haber 720 kez okundu

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ‘Birlik Beraberlik ve Dayanışma’ kahvaltısı düzenleyerek tekrar yerel iktidar olacaklarının mesajını verdi.

Başkan Culha; ‘Biz Tekrar Yerel İktidar Olacağız'

 Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ‘Birlik Beraberlik ve Dayanışma’ kahvaltısı düzenleyerek tekrar yerel iktidar olacaklarının mesajını verdi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, CHP Hatay İl Başkanı Halil İbrahim Özgün, CHP Hatay Milletvekilleri Suzan Şahin ve İsmet Tokdemir, Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, İTSO Yönetim Kurulu Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, CHP İl ve İlçe Kadın Kolları Başkanları ve Yönetimi,  CHP Arsuz ve İskenderun İlçe Başkanları ve Yönetimi, CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanları ve Yönetimi,  Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Basın Mensupları ve halkın yoğun ilgi gösterdiği kahvaltı programı Arsuz Gümüş Otelde gerçekleştirildi. 

Birlik, beraberlik ve dayanışma adına bu tarz organizasyonların sıklaşacağını belirten Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “ Hepinizin bildiği gibi bizim belediyemiz yeni kuruldu ve biz kurucu belediye başkanıyız. Tabi kurucu bir belediye başkanı olmak zor bir kavramdır. Ama kurucu olmamıza rağmen hızlı şekilde hareket ederek, bir, bir buçuk yıl içerisinde kendi belediyemizin kuruluşunu tamamlayıp ve birçok kurumlar arası ilişkileri sağladıktan sonra hizmet üretmeye başladık. Bu bağlamda modern bir kent yaratmak adına, Arsuz sevdası ile çıkığımız bu yolda, bu kentin acil ihtiyaçları vardı. 30-40 yıldır Arsuz, merkezi hükümetler tarafından göz ardı edilmiştir. Yerel yönetimler tarafından muhtemelen ekonomik sıkıntılarla alakalı istenilen yapılamamıştır. Tabi bunların hepsi bizim dönemimize kalmıştır ve bize de birçoğunu çözmek nasip olmuştur ve inşallah geri kalanları da bir sonraki dönemde çözeceğiz,” dedi.

‘Özellikle Metropol Şehirlerimizde De İktidar Olacağız’

Belediye başkanlığı süresince yeni ilçe olan arsuza yapılan hizmetlerin bir kısmından bahseden Başkan Culha, “Tüm hizmetlerden bahsedecek olursak zaman yetmeyecek. Sadece birkaç hizmetten bahsettik.  Değerli arkadaşlar 24 Haziran 2018 de yaşadığımız genel seçimden sonra bir burukluk oluştu. Gerek partimizde, gerek ülke genelinde bütün partililerimizde hafif bir karamsarlık oluştu. Ben bunu kabul etmiyorum. Sosyal demokratlar, Cumhuriyet Halk Partililer umutsuz olmaz. Çünkü onlar bu devleti kuran partinin mensupları. Bizler demokrasiyi, cumhuriyeti, laikliği, hukukun üstünlüğünü sağlamak adına sürekli nöbetteyiz ve sürekli mücadeleye devam edeceğiz. Biz 24 Haziranı unuttuk. Önümüzde 31 Mart 2019 da yapılacak yerel seçim var. Biz Hatay’da yerel iktidarız. Biz tekrar yerel iktidar olacağız. Ama şu anda iktidar olduğumuz şekilde değil. Mecliste de iktidar olacağız. Şu anda Hatay’da 3 ilçe belediyemiz Cumhuriyet Halk Partisi belediyesi. Ben en azından 7 tane belediyede iktidar olacağımıza inanıyorum. Hatay Büyükşehir Belediyesinde iktidar olduğumuz gibi Türkiye genelinde de, özellikle metropol şehirlerimizde de iktidar olacağız. Kısacası Türkiye genelinde, 1989 da olduğu gibi cumhuriyet halk partisi yerel iktidar olacak. Ben inanıyorum bu ülkede yaşanan gerek ekonomik, gerek farklı alanlardaki sıkıntılar bir erken genel seçimi zaruri kılacaktır. Ve genel yerel iktidardan genel iktidara doğru yürüyeceğiz,” ifadelerini kullandı.

‘İktidar Yerel Yönetimlerden Başlar’

CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin, düzenlenen, birlik, beraberlik ve dayanışma kahvaltısının salonda görünen manzaradan dolayı amacına ulaştığını ifade etti. Faik Çekin, “ Biz Cumhuriyet Halk Partililer, sosyal demokratız. Bu ülkenin kurucu partisinin üyeleri, güvenceleriyiz. Biz cumhuriyete inanırız. Biz cumhuriyetin ilkelerine inanırız. Bu cumhuriyeti kuran Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve devrimlerine inanırız, sosyal demokrasiye inanırız. Eleştiri hakkına inanırız. O yüzden eleştiririz ve eleştirileri dinleriz. Ülkenin içerisinde bulunduğu şartları biliyorsunuz. Karşımızda inanılmaz bir medya gücü var. Biz bunlardan korkmuyoruz. Biz yine konuşacağız, yine eleştireceğiz. Bu partinin yönetim kademelerinin herhangi bir noktasında bulunan herkes eleştirilir, eleştirilmelidir de. Yapılan bütün eleştiriler bizim için değerlidir. Sadece burada dikkat edilmesi gereken tek bir konu var. Eleştiri ne kadar haklı olursa olsun yerinde, zamanında ve uygun bir üslupla dile getirildiği takdirde amacına ulaşır.  Bu konuda herkesin üstüne düşeceğini yapacağına inanıyorum. İkinci bir konu 31 Mart 2019 da yapılacak yerel seçimimiz var. Bu seçimler için herkes üzerine düşeni yapacaktır. Herkesin desteğine, herkesin katkısına ihtiyacımız var. 31 Mart 2019 seçimleri hepimiz için, bu ülke için çok önemli. Hata yapma lüksümüz yok. Ve çok sık söylendiği üzere iktidar yerel yönetimlerden başlar. Biz iktidara gelirken yolu 31 Mart 2019 seçimleri ile yürümeye başlayacağız. Bu noktada vereceğiniz bütün katkılar için, göstereceğiniz bütün fedakârlıklar için hepinize peşinen teşekkür ediyorum,” şeklinde konuştu.

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, “Sosyal demokratlar, bu ülkenin demokratları, bu ülkenin cumhuriyetçileri, aydınları, solcuları, Alevileri, ötekileri bu ülkede yıllardır iktidar olamamanın ezikliğini yaşıyoruz. Elimizde yerel iktidarlar var bu iktidarları da kaybedersek bilin ki hepten öteki hepten bu ülkenin zencileri haline geleceğiz. O yüzden ne yapıp yapıp, bizim gibi düşünür düşünmez, farklı düşünür, farklı inanır, farklı yaşama bakan herkese bir arada olabilecek koşulları yapmak zorundayız. Bu işi başarırsak yerelde, yereli de eğer başarırsak geneldeki iktidarı elde edeceğiz. Bütün konuşmacıların nihai amacı bu. Siyaset bunun için yapılır. Ama görüyoruz ki birileri iktidarı ele alınca, bugün 16 yıldır iktidarda yer alan bu yaklaşım eğer kendinden değilse sizi yok sayıyor. Bu haksızlığı, bu hukuksuzluğu, bu ötekileştirmeyi yok etmenin yolu bir arada olmak birlikte olmaktır.” dedi.

‘Sebze, Meyveleri İthal Eder Olduk

Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman, “ Partili olanın, siyasetçi olmanın olmazsa olmazı bir iddia sahibi olmaktır. Değerli dostlar biz bir iddia sahibiyiz. Bu dönem seçimlere, adaylıklara çok daldık. Bir şeyin sanki farkında değiliz. Bu ülkede rejimin değiştiğini, bu ülkede adalet sistemini, eğitim sistemini, bu ülkede insanların birbiriyle iletişimini dahi gerçekten çekilemeyecek bir noktaya getirdiklerini görmüyoruz. Hele son dönemde ekonomik olarak faturası yoksulun, emekçinin sırtına yüklenmeye çalışılan bir ekonomik krizi yaratan bir yönetim var başımızda. Ama biz biraz fazla iç çekişmelerimize dalmış durumdayız. Bu yönetim bu iktidar öyle bir hale getirdi ki ülkeyi, tarımı yok etti. Artık her türlü hububattı sebze, meyveleri ithal eder olduk.  Hayvancılığı yok etti hayvancılıktan geçinen bütün insanları yerle bir etti. Şimdi şarbonlu mu? Başka bir şeyli mi olduğunu bilmediğimiz, garip, hayatımızda görmediğimiz, duymadığımız hayvanları ithal eder duruma geldik. Biz bir iddia taşıyacağız. İddiamız ne yapıp edip şu AKP iktidarını yerle bir etmek. Başka hiçbir hedefimiz yok,” dedi.

 

CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir, “ 24 Haziran seçiminde bizi 4 milletvekili olarak Hatay’dan gönderdiniz. Biz 4 milletvekili, dört kardeş olarak Ankara’da sizlerin temsilcisiyiz. Cumhuriyet halk partisinde her gün artan bu birlik beraberlik bizleri son derece memnun ediyor. Çünkü bizler Ankara da milletvekilleri, genel merkezimizde fevkalade uyumlu çalışıyoruz. Burada ilçe başkanımızla ilçe örgütlerimizle birlikte çalışıyoruz. Seçmenlerimizin, cumhuriyet halk partisine gönül vermiş hemşerilerimizin de bu dayanışması bizi gelecek adına çok umutlandırıyor. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi hem yerelde, hem de genelde iktidar olmayı hak eden, Türkiye’nin, demokrasinin son kalesi, son limandır.

CHP Hatay Milletvekili Suzan şahin, “ Türkiye de bugün her zamankinden daha çok bir olmaya, birlik olmaya ve dayanışmaya ihtiyacımız var. Bizim ülkemizde zor günler yaşıyoruz, her aşamada. Ekonomik açıdan zor günlerdeyiz. İthal ekonomi, ithal tarım, ithal sanayi, ithal insan yüklenmeye başlandı ülkemize. Biz bir yerde dur demek zorundayız. Hatırlar mısınız bilmem AKP iktidarının ilk başlangıcı Türkiye’de belediyeleri alarak başlamıştı. Bugünde inşallah sonları belediyeleri kaybederek olacak. Ve biz Hatay’da bir büyükşehir belediyemiz, üç tane ilçe belediyemize yeni belediyeler ekleyeceğiz. Büyükşehir’imizin meclis salonunu biz alacağız. Sizden destek istiyoruz. Sadece oy vermeniz yetmiyor. Etrafınızdaki herkese birlik olmanın, diri kalmanın elimizde olanlara yenileri eklemenin ne kadar değerli olduğunu anlatmanız lazım,” dedi.

‘Liyakat Bizde Esas Olmalı’

CHP Hatay İl Başkanı Halil İbrahim Özgün, “ Nazım başkan yerelle alakalı mesajları verdiler. İlçe başkanımın yerelde meclis üyeliği adaylığı ve belediye başkan aday adaylığı için söylediklerinin hepsinin altına imzamı atıyorum. Ancak geçen kahvaltıda da ifade ettiğim gibi Liyakat bizde esas olmalı. Bizim eğer iktidar olma gibi bir hedefimiz varsa kafa kol ilişkilerine, ahbap çavuş ilişkilerine göre değil, liyakat esaslarına göre işin ehline verilmesi gerekiyor makamların, koltukların. Bu konuda hepimiz anlayışlı olalım. Muhakkak eski siyasetçilerimiz vardır. Artık çocukları siyasette olmalı. Kendileri gençlere yer vermeliler. Cumhuriyet Halk Partisi kadrolarını yenilemeliyiz. Gençleştirmeliyiz. Bu konuda da genç arkadaşlarımın desteğini istiyorum. Geçen kahvaltıdan bu yana birkaç önemli şey yaşadık. Birincisi papaz Brunsonu verdik. Papaz kaçtı. Bi tanesi kirli Suudi rejiminin, kirli, satılık gazetecisi Adnan Kaşıkçı Türkiye’de vahşi şekilde öldürüldü. Bu her iki olayda Türkiye Cumhuriyeti’nin prestiji ayaklar altına alınmıştır.  Bu AKP’nin Türkiye Cumhuriyetini yönetemez hale geldiğini, yalnızca kendisini düşündüğünü, kendi makamları koltukları dışında, ülkenin bekasını, istiklalini,  istikbalini katiyen düşünmediklerini göstermektedir.  Şunu kabul etmek zorundayız, andımız meselesi, AKP’nin andımızla ilgilenmesi ve bunu sorun olarak göstermesi Cumhuriyetin kendisine yöneltilmiş bir saldırıdır. Asla kabul edilemez,” ifadelerini kullandı.

Hatay Büyükşehir Başkanı Lütfü Savaş, “ Bizim ailede çabuk küsme, darılma, kızma, oynamıyorum deme huyu çok fazla. Millette bu durumumuza çok bayılıyor. Tam seçim arifesinde herkes kendine düşeni yapıyor, sırt çeviriyor. Sen, ben, bizim oğlan ortada kalıyoruz. Yürümeye başlıyoruz ama yürürken de ulaşabileceğimiz insan sayısı az oluyor tabiki. Biz inşallah geçmişte yaptığımız hataları gelecekte yapmamak için bu kahvaltıları yapıyoruz. Teşekkür ediyorum, belediye başkanlarımıza, ilçe başkanlarımıza. İl ve ilçe yöneticilerimiz hepsi bu kahvaltıları sahipleniyor. Ve Cumhuriyet Halk Partisine gönül veren dostlarımız da bizi bu kahvaltılarda yalnız bırakmıyor. Bu kahvaltının en büyük amacı yürüyüş şeklimizi belirlemek. Yürürken omuz omuza, göz göze, diz dize, kalp kalbe, diz dize, huzur içerisinde seçime gitmek. Eğer bizim ideallerimiz varsa ve bu idealler önce ülke ve sonra şehir etrafında birleşiyorsa, biz bu ideallerimiz için, belli konularda bazı şeyleri sinemize çekeceğiz. Bazı şeylere gülümseyerek bakacağız. Bazı konuları da pas geçeceğiz. Ama esas olan önce şehrimizde, sonra ülkemizde başarıyı yakalamak. Memlekette enflasyon yüzde 60-70’lere dayanmış, bir litre çokrak 7 liradan 13,90 kuruşa çıkmış, kömür 800 liradan bu sene 1700 liraya çıkmış, asgari ücret yüzde 10 bile zam alamamış, elektrik faturaları zammı temmuzdan itibaren yüzde 80’lere dayanmış, doğalgaz fiyatları ortalama yüzde 50 artmış ama kışın insanlarda yakıt isteyecek. Kışın insanlar ekmek isteyecek. Dar gelirli vatandaşlar çok daha fazla daralarak kışı geçirecekler.

Hukuk sistemindeki gelişmeleri, Türkiye’de insanların birbirlerine karşı bakışlarındaki negatifleşmeyi biraz mizah, biraz da içinizden gelerek anlarsanız bence yeterli. İnşallah Hatay’da da en doğru seçimleri yapıp, en doğru hem belediye başkanları, hem de meclis üyesi arkadaşlarımızla yola çıkarız,” dedi.

Yorum Gönder