Başkan Culha, ‘Önemli Olan Görev Yaptığınız Süre İçerisinde İz Bırakmanızdır’

06 Mart 2019 Çarşamba 16:20
Bu haber 611 kez okundu

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Nardüzü Kadın Kültür ve Gençlik Merkezinde açılan kursların, ‘Dönem Sonu Sertifika Töreni ve Sergi Açılışına’ katıldı.

Başkan Culha, ‘Önemli Olan Görev Yaptığınız Süre İçerisinde İz Bırakmanızdır'
Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Nardüzü Kadın Kültür ve Gençlik Merkezinde açılan kursların, ‘Dönem Sonu Sertifika Töreni ve Sergi Açılışına’ katıldı.

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’nın yanı sıra, Arsuz İlçe Kaymakamı Musa Sarı, Arsuz İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Dönmez, Arsuz Halk Eğitim Müdürü Ali Altuk, Başkan Yardımcıları ve Birim Müdürleri katıldı. Görev sürelerinin sonuna geldiklerini belirten Başkan Culha, “ Önemli olan görev yaptığınız süre içerisinde iz bırakmanızdır. Biz de göreve başladığımız gün görevimizin sadece belediye hizmetlerinden ibaret olmadığını iyi biliyorduk. Başta kadın kardeşlerimize, genç kardeşlerimize meslek edindirmek anlamında ve eğitim anlamında kurs görecekleri bir mekân gerekiyordu. Biz oradan yola çıkarak şu anda gördüğünüz gibi bu binayı tahsis ettik. Biz bu binayı alıp gerek kadın kültür evi, gerekse gençlik merkezi olarak kullanılması için tadilatını yaptık ve gördüğünüz gibi bu güzel eser meydana geldi. İkinci bir husus da bu güzel tabloyu yaşatabilmek adına ilçemizde bulunan kurum ve kuruluşlarla, her alanda ilgili birimlerle iş birliğine gidip çalışma yapmaktı. Bugün sertifikasını vereceğimiz kurslarla alakalı başta Sayın Kaymakamımız Musa Sarı Beyefendi olmak üzere İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ramazan Dönmez Beyefendi, Halk Eğitim Müdürümüz ve çok sayıda emeği geçen şahsiyetler var. Onlara huzurunuzda teşekkür ediyorum.

Aslolan, kadın kardeşlerimizin emeğinin üretime dönmesi. Ben bu dönem içerisinde kurs merkezimizi sık sık ziyaretlerde bulundum.  Bizim kursiyerlerimiz adeta aile ortamında çalışıyordu. Hakikaten çok güzel bir tabloydu. Hem dayanışma açısından hem de oradaki emeği üretime dönüştürmek açısından. Elde edilen üretimin aile bütçesine katkı sunması anlamında da önemliydi. Ben çok kıymetli, buluyorum. Bazı kardeşlerimizin de bu işi burada öğreniyor olması, yani meslek edinmesi anlamında da çok önemliydi. Dolayısıyla biz uzun bir zamandır böyle bir güzelliğe katkı sunduğumuzdan dolayı çok mutluyuz. Hem kurumlarımızla işbirliğimizden, hem de bu mekânları bu ilçeye kazandırdığımızdan dolayı mutluyuz.  Bu duygu ve düşünce ile başta bize bu fırsatı veren sayın kaymakamımız, ilçe milli eğitim müdürümüz, halk eğitim müdürümüz ve bütün ilgililere,  sevgili öğretmen arkadaşlarıma ve bu katılımı sağlayarak bu güzelliği oluşturan kursiyer kardeşlerime teşekkür ediyorum. Bu sertifikaların hem kursiyerlerimize hem de ilçemize hayırlı olmasını diliyor, hepinize saygılar sunuyorum,” ifadelerini kullandı.

 Güzel eserlerin, güzel çalışmaların meyvesini birlikte topladıklarını ifade eden Arsuz İlçe Kaymakamı Musa Sarı, “ Geçen yılda sayın başkanımızla birlikte kursların sonunda böyle güzel bir hazırlıkla, ürünlerin sergilendiğini görmüştüm. Bugün de yine dört kursumuzun sertifika törenleri ve ürünlerini hep birlikte göreceğiz. Bizler bu kursları çok önemsiyoruz. Belki bu mahallede imkânlar çok daha iyi ama birtakım kırsal mahallelerimizde açtığımız kurslarımızda özellikle şunu görüyoruz ki hanımlarımızın tek sosyal aktivitesi, evinin dışında yapabildiği bu kurlar oluyor. Hem bir şeyler öğreniyorlar, belge ve meslek sahibi oluyorlar hem de yerine göre aile bütçelerine katkı sağlama fırsatı buluyorlar. Onun için bu kursları çok önemsiyoruz. Başkanımızla görev yaptığım iki yıla aşkın bir sürede böylesi güzel programları çok düzenledik. Çok projeye birlikte imza attık. Kendisine huzurlarınızda şahsım ve ilçemiz adına, teşekkür etmek istiyorum,” şeklinde konuştu.

Yorum Gönder