Çalışkan: ‘Saadet Partisi 25 Haziran’da Mecliste Olacak’

31 Mayıs 2018 Perşembe 12:23
Bu haber 737 kez okundu

Saadet Partisi Hatay Milletvekili adayları, iftar programında İskenderun’da basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Çalışkan: ‘Saadet Partisi 25 Haziran'da Mecliste Olacak'

Saadet Partisi Hatay Milletvekili adayları, iftar programında İskenderun’da basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Saadet Partisi Hatay İl Başkanlığı’nın İskenderun’da düzenlediği İftar programına Saadet Partisi Hatay Milletvekili adayları Dr. Necmettin Çalışkan, Halil Çelik, Atila Erol, Ramazan Öksüz, Mehmet Aydoğan, Yusuf Çiçek, Saadet Partisi Hatay İl Başkanı Hamza Çalışkan ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Adaylar sırasıyla kısa konuşma yaparak kendilerini tanıttı. İskenderun’dan SP Hatay Milletvekili Adayı Halil Çelik, “İskenderun’u temsilen milletvekili adayınız. Geçmiş dönemde de yine milletvekili adayıydım. Ülkemiz için çok güzel projelerimiz var. Yaşanabilir bir ülke için, ahlak ve maneviyatın ön planda olduğu adaletin hakim olduğu, kardeşliğin ön planda olduğu yaratılanların hepsini severiz, yaradan dan ötürü dediğimiz felsefe doğrultusunda inşallah bu dönem hayırlı bir sonuç elde edeceğimiz kanaatindeyiz. Bu da birlik ve beraberlik içerisinde olacak. Güzel bir seçim atmosferi olsun, huzur ve kardeşliğin hakim olduğu, insanların kutuplaşmadığı, ayrımlaşmadığımız bir seçim ortamı olsun. Kazasız ve belasız hayırlı bir neticeler elde etmek istiyoruz. İnşallah biz kazanırsak Türkiye kazanacak, biz kazanırsak İskenderun kazanacak, Hatay kazanacak” diye konuştu.

Hatay’ın genelinde olduğu gibi İskenderun’da da çalışmalarını sürdürdüklerini belirten 1. Sıra Milletvekili Adayı Dr. Necmettin Çalışkan, basın mensuplarının Ramazan ayını tebrik ederek , “Saadet Partisi adayları olarak bu seçimde bir önceki seçimlere göre çok daha avantajlı bir pozisyonda seçimlere giriyoruz. 20 yıldan bu yana ilk defa bu kadar çok yakın meclisin kapısına dayandık.  Yeni ittifak yasasıyla, millet ittifakı kurarak baraj sorunu ortadan kalktı. SP’nin de bugüne kadarki önünde engel barajdı. Gittiğimiz her yerde tüm seçimlerde en doğru sizsiniz en güzel adaylar, en iyi fikirler, en iyi projeler sizde. Ama barajı aşamazsınız diyordu insanlar. Artık baraj problemi çözüldü.  Bu ittifakın getirdiği bir güç olarak az sayıda seçim desteğiyle de milletvekili çıkarma şansı olacak. Birçok ilden meclise milletvekili göndereceğimiz gibi Hatay’dan meclise temsilci göndermeyi umuyoruz. Ülkenin ekonomi, sosyal, siyasal, ahlaki açıdan en çok dejenerasyon ve krizlerle karşı karşıya. Bu içinde bulunduğumuz tabloya da çözüm üreten tek parti Saadet Partisi. Böylece tüm Türkiye’de olduğu gibi Hatay’da da iyi bir netice ile bu sefer 25 Haziran’da Saadet mecliste olacak” diye konuştu.

Geçmişte yapılan ittifak konularından da örnekler veren Çalışkan, “Biliyorsunuz Saadet Partimiz, tarihi boyunca bütün siyasi partilerle müspet ilişkiler içerisinde olmaya özen göstermiş bir partidir. Geçmişte CHP – MSP koalisyonu ile Kıbrıs Harekatı’nı gerçekleştirmiş. Refah-Yol hükümetinde büyük hizmetlere imza atmış. 1991 yılında kutsal ittifak gerçekleştirmiş. Ardından 2015 yılında Büyük Birlik Parti ile Milli İttifak gerçekleştir. Partimiz her dönem işbirliği içerisinde oldu. Aslında 1 Kasım 2015 tarihinde de yine ittifak gerçekleşti. Dönemin başbakanı Ahmet Davutoğlu ile birlikte yürütülen müzakereler neticesinde bir işbirliği söz konusu olmuştu. Ne var ki, deyim yerindeyse ‘hain dosttan, mert düşman daha evladır’ derler. O günkü arkadaşlarımız bizimle görüşmelerde sürekli istikşafi görüşmelerde 1 Kasım seçimlerindeki müzakereler çok uzun süre bekletildi. 10 milletvekili verdik size dediler. Ama maksat şuydu. SP’yi engelleyelim. İttifak yapıyormuş gibi davranalım. Seçime giremesinler. Bu nedenle de 24 Haziran’daki seçimler için SP artık aynı oyuna düşmeme kararındaydı. Bu nedenle de genel başkanımız ve Cumhurbaşkanı adayımız Temel Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birkaç görüşme gerçekleştirdi. Bu görüşmelerin temelinde de ittifak vardı. Ancak burada bize teklif edilen şey, dükkanı kapat gel. HAS Parti’nin kendini fesih edip, AK Parti’ye katıldığı gibi SP’nin de kendisini fesih ederek AK Parti’ye katılması talep edildi. Tabi ki Saadet Partimizin böyle bir şeyi kabul etmesi asla mümkün değildi. Görüyorsunuz Büyük Birlik Partisi ile de yapılan ittifakta da yüzleri bir kez daha ortaya çıktı. 7 ila 20 milletvekilliği pazarlığı yapılırken, sonuçta yalnızca BBP genel başkanı Mustafa Destici seçilecek yere kondu. Bir milletvekilliğiyle koca partiyi teslim aldılar. Bazı dostlar AK Parti ile neden ittifak yapmadınız. CHP ve İYİ Parti ile ittifak yaptınız diyor. AK Parti ile ittifak yapamayışımızın nedeni, açıkçası dürüst olmayışları. Tabi bu ittifakın neticesinde doğal bir süreç olarak SP Millet İttifakı adı altında bir ittifak gerçekleştirdi. Bu ittifakta kanaatimizce ülke tarihi açısından da önemli bir dönüm noktası, AK Parti kendi kalesine gol attı. Ve şuanda Türkiye de kutuplaşmanın en şiddetli olduğu bir dönemde Saadet Partisi ağırlığını koyarak toplumun bu gerginliğini bir nebze de olsun frenlemiş oldu. Umuyorum ki 24 Haziran seçimleri ülkemizin tarihi seçimlerinden bir tanesi olacak. Halkımız umuyorum ki kendi içlerinden 24 saat kapsını çalabilecek her zaman halkın içinde olan adaylarımıza teveccüh gösterip en azından oylarından birini vereceklerdir. Hatay’da kangren haline gelmiş yılların ciddi sorunları var. Sahipsiz Hatay’a hep birlikte kardeşçe kamplaşmadan sahip çıkacağız. Bu sorunları çözecek olan Saadet Partisi olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu. 

Yorum Gönder