Çalışkan; ‘Saadet Partisi İlkelerin Peşinde Gitti’

02 Mayıs 2023 Salı 14:49
Bu haber 269 kez okundu

Saadet Partisi Millet İttifakı CHP Milletvekili Adayı Necmettin Çalışkan, Reyhanlı’da esnafla bir araya geldi. Seçim çalışmaları kapsamında esnafla buluşan Çalışkan, yıllardır esnafın hakkının gasp edildiğini dile getirdi.

Çalışkan; ‘Saadet Partisi İlkelerin Peşinde Gitti'

Saadet Partisi Millet İttifakı CHP Milletvekili Adayı Necmettin Çalışkan, Reyhanlı’da esnafla bir araya geldi. Seçim çalışmaları kapsamında esnafla buluşan Çalışkan, yıllardır esnafın hakkının gasp edildiğini dile getirdi.

Reyhanlı’da esnaf ziyaretinde esnafın sorunlarına değinen Çalışkan, “Seçim sürecinde bildiğimiz gibi yeni Anayasa ile ikili bir yapıya büründü. Siyasi partiler birleşerek ayakta kalmak zorunda. Millet İttifakı olarak bizde seçime gidiyoruz. Listelerin güçlü olduğu, İttifak bileşenlerinin önemli olduğu bir masa etrafında toplandık. Hiç kimse Saadet Partisi değerlerinden taviz verdi diyemez. Eğer böyle bir düşüncesi olsaydı çoktan başka partilerin peşinden giderdi. Saadet Partisi ilkelerin peşinde gitti.” İfadesini kullandı.

“Milletin Alın Teri Gasp Edilmesin Diye Yola Çıktık”

Çalışkan ülkede birçok sorunun olduğunu ifade ederken, “İktidar perişan durumda olduğu için DSP ile HÜDA-PAR’la anlaşmak zorunda kaldı. Millet İttifakı ise 5 yıldır aynı hedef doğrultusunda çalışan bir yapıya sahip. Türkiye’de birçok sorumuzu var. Bu sorundan biri emeğin karşılığı. AK Parti döneminde çoklu maaş diye bir şey çıktı. İnsafsızca yaklaşarak birden fazla maaşlarla 500 bin, 1 Milyon gibi ödemeler aldılar. Bu ülkede yatlarla, katlarla, uçak filolarıyla geziniyorlar. Biz bunlara dur demek için yola çıktık. Biz milletin alın teri gasp edilmesin diye yola çıktık.”

“Emeğin Hakkın Peşinden Gideceğiz”

“Millet İttifakı’nın hükümet programı içinde çok önemli ihtiyaçlar var. Biz bunların hepsini dile getireceğiz. Hayata geçireceğiz. En önemlisi esnaf için emeğin karşılığının peşinden koşacağız. Ülkede demokratik bir hukuk sistemi var. Bu sistemde herkesin bir görev süresi vardır. AK Parti 20 yıldır iktidarda. Türkiye’de AK Parti artık heyecanını yitirdi. AK Parti hangi iddia ile oy istiyor? Bugün birçok insan Türkiye’de mevcut iktidarın adamlarının isimlerini bilmez bile. Bu milletvekilliği içinde böyle bir durum. Bir aile vekilliği alıyor ve sürekli o aile vekilliği sürdürüyor. Böyle bir anlayış yok.” Dedi.

“Sağ-Sol Tabusunu Yıktık”

Çalışkan konuşmasında Millet İttifakı’nın geniş bir yelpaze üzerine kuruduğunu ifade etti. Çalışkan, “Bugüne kadar Türkiye’de siyaset hep kavgayla yürütüldü. Sağ-Sol kavgası üzerinde kuruldu. Millet İttifakı bunu geride bırakarak, tabuyu yıkarak. Sağcı solcu diye bir şey yok, hizmet varmı yokmu ona bakalım şeklinde konuştu.




Yorum Gönder