CHP’den İskenderun Adayı Dr. Şahutoğlu

02 Şubat 2019 Cumartesi 17:23
Bu haber 738 kez okundu

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Hatay’ın İskenderun ilçesinde uzun zamandır beklenen adayı, üç yıldır yılmadan büyük mücadeleler veren Dr. Yılmaz Şahutoğlu olarak belirlendi.

CHP'den İskenderun Adayı Dr. Şahutoğlu
Cumhuriyet Halk Partisi’nin Hatay’ın İskenderun ilçesinde uzun zamandır beklenen adayı, üç yıldır yılmadan büyük mücadeleler veren Dr. Yılmaz Şahutoğlu olarak belirlendi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde üç yıldır Belediye Başkanlığı için adaylık çalışmaları yapan, toplumun her kesimine ulaşıp, dokunan Dr. Yılmaz Şahutoğlu verdiği mücadele ve zorlu aday adaylığı sürecinin ardından İskenderun Belediye Başkan adayı olarak gösterilmesi partililer arasında sevinçle karşılandı.

Palmiye Hastanesi Başhekimi ve aynı zamanda CHP Kurultay Delegesi olan Dr. Yılmaz Şahutoğlu, geçtiğimiz yıl Mayıs ayında Mega Medya Grubu’nu ziyareti sırasında adaylığı ile ilgili bazı açıklamalarda bulunmuştu.

O ziyareti esnasında İskenderun Belediye Başkanlığına talip olduğunu ve bu yolda uzun zamandır çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Şahutoğlu özetle; “İskenderun’un siyasetine, sosyal ve kültürel hayatına, ekonomik hayatına canlılık kazandırmak, kentin barış ve huzuruna katkı sunmak, birikimim ve vizyonumla İskenderun’a hak ettiği hizmeti getirmek adına, Belediye Başkanlığına talibim ve bu yönde çalışmalarıma ara vermeden devam ediyorum. Halkımızı Her kesimine ulaşıp gönül köprüleri oluşturuyorum. Uzun zamandır İskenderun’da ihmal edilmiş, dokunulmamış ve ulaşılamamış kesimlerle, sosyal katmanlarla uzun yıllara dayalı çok yakın, samimi ilişkiler içerisindeyiz. Vatandaş samimiyet istiyor. Vatandaş dürüstlük istiyor. Vatandaş iyi niyetli insan istiyor. Vatandaş dokunabileceği, vizyon sahibi, ahlaklı, namuslu yönetici istiyor. Vatandaş her şeyden önce barışı, huzuru, kardeşliği, birliği, dirliği sağlayacak ve bu memlekete modern bir şehir anlamında hem fiziksel hem sosyal manada ivme kazandıracak, yeterliliğine inandığı bir yönetici arayışı içerisindedir. Bizimle beraber hareket eden geniş halk kitleleriyle, sivil toplum örgütleriyle, kanaat önderlerimizle, muhtarlarımızla, basınımızla kısacası topyekûn 250 bin İskenderunlu vatandaşımızla birlikte İskenderun ruhunu canlandırmayı başaracağız” şeklinde ifadeler kullanmıştı. 

Şahutoğlu Kimdir?

1971 Hatay Samandağ doğumlu Yılmaz Şahutoğlu, İlk, orta ve lise eğitimini Hatay’da tamamladı. 1989 - 1995 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’ndeki eğitimini tamamlayarak Tıp Doktoru olarak mezun oldu. 1996 – 2001 yılları arasında İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Genel Cerrahi Uzmanlığı alanında eğitimini tamamladı. Bir süre İstanbul’da görev yaptıktan sonra 2001 yılında İskenderun SSK Hastanesi’nde göreve başladı, 10 yıl kamuda hizmet verdi. Bu süreçte 10 binlerce hastaya şifa dağıttı. 2011 Haziran Seçimlerinde CHP’den Milletvekili adayı oldu. O tarihten itibaren CHP’nin bütün çalışmalarında aktif roller üstlendi. 2 kez Kurultay Delegesi seçildi ve halen bu görevi devam ettiriyor. Evli ve iki çocuk babası olan Şahutoğlu halen İskenderun Özel Palmiye Hastanesi mesul müdür ve başhekimi olarak mesleğini icra ediyor.

Yorum Gönder