“Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir!”

13 Temmuz 2019 Cumartesi 14:20
Bu haber 639 kez okundu

AK PARTİ İl başkanı Mehmet Yeloğlu, 15 Temmuz hain darbe girişiminin üçüncü yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

'Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir!”
 AK PARTİ İl Başkanı Yeloğlu;
“Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir!”

AK PARTİ İl başkanı Mehmet Yeloğlu, 15 Temmuz hain darbe girişiminin üçüncü yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Başkan Yeloğlu mesajında şu ifadelere yer verdi;
“Bugün, ülkemiz tarihinin en karanlık, en acı tecrübelerinden olan 15 Temmuz hain darbe girişiminin üçüncü yıldönümü. O gece darbecilerin gösterdiği vahşet ve hıyaneti tanımlayacak uygun kelimeleri bulmak imkânsızdır. Söz konusu teşebbüs, Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihindeki en kanlı, en alçak, en hain eylemlerinden birini teşkil etmektedir.
15 Temmuz 2016 tarihinde hain FETÖ, milli irademize, ülkemizin birlik ve beraberliğine karşı, alçak bir darbe girişiminde bulundu.
Yabancı hamilerinin maşası olan, ülkemizi kendi patronlarının arzusu doğrultusunda şekillendirmek isteyen ve bu amaçla bağımsızlığımıza kasteden hain darbeciler, bu girişime direnerek; ülkemizin bağımsızlığını, demokratik kurumlarını savunmak üzere sokağa çıkan vatandaşlarımızı gözlerini kırpmadan katlettiler.
Bu darbe girişimi, Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın dik duruşu ve kararlı iradesi, Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde ülkesine ve demokrasiye sahip çıkma azmi ile milli iradeye bağlı kalan kahraman askerlerimizin kararlılığı, emniyet güçlerimizin şanlı cansiperane direnişi ve aziz milletimizin ölüme meydan okuyan asil duruşu sayesinde hedefine ulaşamamıştır.
15 Temmuz gecesi şehit ve gazilerimizin yaktığı ateş ile bu millet demokrasiye sahip çıkma kararlılığını bütün dünyaya gösterdi. Milli iradeyi hiçe sayanlar her zamanki gibi bir tek şeyi hesaba katmadı;
Milletimiz birlik ve beraberlik içinde ülkesi üzerinde oynanan oyunları asla kabul etmez ve egemenlik daima kayıtsız şartsız milletindir!
15 Temmuz, Türk Demokrasisi ve Devleti için bir güç ve sebat sınavı olmuştur. Bu sınavı geçtiğimiz için ne kadar gurur duysak azdır. Bu vesileyle iradesine, demokrasisine, istiklaline ve istikbaline, canı pahasına sahip çıkan milletimize saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Vatan uğrunda canlarını feda eden tüm aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet gazilerimize sağlık ve şifalar temenni ediyorum. 15 Temmuz’u unutmamak ve unutturmamak hepimizin görevidir.”

Yorum Gönder