Gazi Şehir Hatay Türkiye’nin Yıldızı Olacak

02 Nisan 2018 Pazartesi 11:19
Bu haber 974 kez okundu

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Hatay 6. Olağan İl Kongresi’ne katıldı. Antakya Atatürk Stadyumunda gerçekleştirilen kongrede Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir konuşma yaptı.

Gazi Şehir Hatay Türkiye'nin Yıldızı Olacak

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Hatay 6. Olağan İl Kongresi’ne katıldı. Antakya Atatürk Stadyumunda gerçekleştirilen kongrede Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir konuşma yaptı.

‘15 Yılda Hatay’a 24 Milyar Lira Yatırım Yapıldı’

Cumhuriyetin kuruluşu sonrasında kendi iradesiyle Türkiye’ye katılan Hatay’ın, milletin gönlünde ayrı bir yeri olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen 15 yılda Türkiye’yi büyütüp güçlendirirken hiçbir ilin ihmal edilmediğini, bu dönemde Hatay’a 24 milyar liralık yatırım yapıldığını kaydetti.

Eğitimde, 7 bin 215 derslik inşa edildiğini, ilk ve orta öğretim öğrencilerinin eğitimine teşvik için ailelere 147 milyon lira destek sağlandığını, inşa edilen yurtlarla yükseköğrenim yurtlarının yatak kapasitesine 5 bin ilave yapıldığını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hatay’da inşa edilen 25 bin kişilik stadyumun yılsonuna kadar tamamlanacağı müjdesini verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ilçelere Hastane Müjdesi

Sağlık alanında 13’ü hastane olmak üzere 42 sağlık tesisini şehre kazandırıldığını, 600 yataklı İskenderun, 250’şer yataklı Dörtyol, Samandağ, Hassa ve Arsuz devlet hastaneleri ile ilgili çalışmaların sürdüğünü dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, yine bu dönemde 8 bin konut inşa edildiğini, 336 kilometre bölünmüş yol yapıldığını hatırlattı.

Amanos Tünelini de barındıran Dörtyol-Hassa yol çalışmasının devam ettiğine, İskenderun-Hatay-Cilvegözü otoyolunun inşasının yakında başlanacağına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hatay Havalimanına 4 milyon yolcu kapasiteli terminal binasının eklenmesiyle şehrin ticaret ve turizm potansiyelinin önünün açıldığını aktardı.

Konuşmasında, Kilis ile Hatay’ın Hassa, Kırıkhan, Kumlu, Reyhanlı, Yayladağı ve Altınözü ilçelerindeki vatandaşların ve işverenlerin geçen Aralık ayından önümüzdeki Hazirana ayına kadar olan ve olacak SSK borçlarının ertelendiğini de açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, önümüzdeki dönemde bu yatırımları daha da artırarak Hatay’ı 2023 Türkiye’sinin parlayan bir yıldızı hâline getireceklerini ifade etti.

‘Hatay Gazi Bir Şehir’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hatay, gazi bir şehirdir. Tarihten gelen gazilik vasfınızı, Suriye’deki son hadiseler sırasında bir kez daha hak ettiniz, bir kez daha taçlandırdınız. Hatay’ın ilçeleri, mahalleleri aylar boyunca Afrin’i işgal eden terör örgütü mensuplarının saldırılarına maruz kaldı. Suriye’den sızan teröristler, Hatay’da ve buradan geçerek diğer şehirlerimizde eylemler gerçekleştirdi. Aynı durum Kilis için, Gaziantep için, Şanlıurfa için de geçerlidir. Baktık ki bunların duracağı yok, güya bu bölgelerin güvenliğini sağlamakla yükümlü olanların da bir şey yaptığı, yapacağı yok; biz de kolları sıvadık, sahaya indik” dedi.

‘Türk Milletini Terör Belasından Muhakkak Kurtaracağız’

Afrin’den Türkiye’ye yönelik tehditlerin artık tahammül edilemez boyuta ulaşması sonucunda, Zeytin Dalı Harekâtının başladığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yok 10 bin eğitimli terörist varmış, yok açılması mümkün olmayan tahkimatlar yapılmış, yok Afrin'e girmenin bedeli çok ağır olurmuş. Bu tezviratların hiçbirine kulak asmadık. Niye? Onların tahkimatları varsa, bizim de imanımız vardı” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde bulunan Oğulpınar Hudut Karakolu'nu ziyaret ederek Zeytin Dalı Harekâtı’na katılan askerlerle bir araya geldi.

‘Mehmetçikler Zeytin Dalı Harekâtı’nda Destan Yazdı’

Zeytin Dalı Harekâtı’na destek vermek amacıyla Hatay'a gelen sanat ve spor dünyasından Türkiye’nin önde gelen pek çok isminin de yer aldığı buluşmada Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar da hazır bulundu. Buluşmada, komuta kademesi tarafından ilk defa Zeytin Dalı Harekâtında kullanılan Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yeni kamuflajını giyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir konuşma yaptı.

Mehmetçiklerin Zeytin Dalı Harekâtı’nda gerçekten bir destan yazdığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tüm dünyanın şaşkınlıkla ve hayranlıkla takip ettiği bir operasyonla iki ayı dahi bulmayan bir sürede Afrin şehir merkezinin ele geçirilmiş olması gerçekten tarihî bir başarıdır” diye konuştu.

Operasyona katılan tüm askerleri, jandarmaları, polisleri, güvenlik korucularını, istihbaratçıları ve Özgür Suriye Ordusu mensuplarını tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, operasyona destek veren AFAD’a, Kızılay’a, Sağlık Bakanlığı’na ve belediyelere teşekkür etti.







Yorum Gönder