İskenderun Belediye Meclisi Toplandı

02 Kasım 2019 Cumartesi 13:14
Bu haber 560 kez okundu

İskenderun Belediye Meclisi gündeminde bulunan konuları görüşmek üzere Belediye Meclis Salonunda toplandı.

İskenderun Belediye Meclisi Toplandı
İskenderun Belediye Meclisi gündeminde bulunan konuları görüşmek üzere Belediye Meclis Salonunda toplandı. Belediye Başkanı Fatih Tosyalı başkanlığında toplanan mecliste gündemde bulunan maddeler görüşüldü.
Düzenlenen meclis toplantı öncesinde bir konuşma yapan İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, "Belediye olarak açık ,şeffaf ve katılımcı bir anlayış ile hareket ediyoruz. Her adımımızı meclis üyelerimiz siyasi partilerimiz, stklarımız ve ilgili mercilerle görüşerek alıyoruz. Kentimizin ve halkımızın menfaatine yönelik en doğru kararları almak için gayret gösteriyoruz. Tek amacımız bu güzel İskenderun'umuza en iyi hizmeti vermektir" dedi.

Yapılan gündem dışı konuşmaların ardından gündemde bulunan maddeler görüşüldü.

Gündemin ;

1-    Belediyemiz tasarrufunda bulunan sosyal tesislerin İskenderun M Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu İş yurdu Müdürlüğüne 3 yıllığına kardan %50 vermek koşuluyla tahsis edilmesi ve bu konuda Belediye Başkanı Mehmet Fatih Tosyalı’ya protokol imzalaması için yetki verilmesi ile ilgili Destek Hizmetleri Müdürlüğü teklifi, oy birliği ile kabul edildi.

2-    02.10.2019 Tarih ve 68 sayılı meclis kararında Tatil Günlerinde Çalışma Ruhsat Harcı yer almamış olup, bu nedenle her tür işyeri için Ulusal Bayramlar ve Hafta Tatillerinde Çalışma Ruhsat Harcı olarak 25 m²’ye kadar olan işyerleri için 100 TL, 26 m²’den 100 m²’ye kadar olan işyerleri için 200 TL, 101 m²’den 250 m²’ye kadar olan işyerleri için 300 TL, 251 m²’den 500 m²’yekadar olan işyerleri için 400 TL, 500 m²’den yukarı alana sahip işyerleri için 480 TL olarak Tatil Günleri Çalışma Ruhsat Harçlarının tespit edilmesi ve harç tahsilat ayının Ocak ayı olarak belirlenmesi ile ilgili Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü teklifi, oy birliği kabul edildi.

3-     İptal edilen İskenderun Kent Merkezi ve yakın çevresi İmar Planının Nazım İmar planı doğrultusunda yeniden düzenlenerek yaklaşık 3.250 hektar alanda, 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planına ilişkin hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı teklifi hakkındaki İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi, geri çekildi.

4-    Toplantı başında gündeme alınmasına karar verilen İskenderun Sarıseki mıntıkası 2343 ada 2 parselin 912'i metre karesi ile idarenin hüküm ve tasarrufu altında bulunan 1963 metre kare (Eski Sarıseki Belediye Garajı)olmak üzere toplam 2875 metre kare alanda M Tipi kapalı ve açık ceza infaz kurumu iş yurdu müdürlüğüne parke taşı atölyesi kurulması maksadı ile 1 yıllığına ücretsiz tahsis edilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Yorum Gönder