İskenderun CHP'de Şahutoğlu Sevinci

04 Şubat 2019 Pazartesi 22:33
Bu haber 782 kez okundu

Parti Meclisi’nde Millet ittifakı’nın İskenderun adayı olarak açıklanan CHP İskenderun Belediye Başkan Adayı Yılmaz Şahutoğlu, İskenderun’da partililer tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı.

İskenderun CHP'de Şahutoğlu Sevinci
Parti Meclisi’nde Millet ittifakı’nın İskenderun adayı olarak açıklanan CHP İskenderun Belediye Başkan Adayı Yılmaz Şahutoğlu, İskenderun’da partililer tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı. Yüzlerce kişinin davul zurna ve zılgıtlarla karşıladığı Şahutoğlu, Denizciler Otoban gişelerinden CHP İskenderun ilçe teşkilatına konvoy eşliğinde geçti. Burada zılgıtlar ve alkışlarla karşılanan Başkan Adayı Yılmaz Şahutoğlu’na sevgi gösterisinde bulunuldu.

İlçe binasında partililerle buluşan Yılmaz Şahutoğlu’na, CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, CHP İlçe başkanı Yusuf Mansuroğlu ve İYİ Parti İskenderun ilçe başkanı Zafer Kıvrak, İskenderun belediye başkan aday adayları ve çok sayıda partili eşlik etti. Omuzlara alınan Şahutoğlu, partilileri selamlarken, hazırlanan kurbanlar dualarla kesildi. Buradan kalabalık araç konvoyuyla ilçe binası önüne geçen Şahutoğlu, partililere seslendi.

Şahutoğlu’nun partililer ile buluşmasında kısa bir açılış konuşması yapan İlçe Başkanı Mansuroğlu, seçime odaklandıklarını ve adaylarıyla birlikte gece gündüz çalışacaklarını kaydederek; “Bunca rahatsızlık varken doktor ayağınıza geldi. İnandık, sizlerle yola çıktık, başaracağız” dedi.

Birlik ve beraberlik vurgusu yapan CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin ise, “Millet sevdalıları hoş geldiniz. Bugün aramızda bir belediye başkan adayımız var. Adı; Yılmaz! Bir de Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız var. Soyadı; Savaş. Yılmaz ve Savaş;  ‘Yılmadan savaşacağız’.  Reis ittifakına karşı Millet ittifakı var. Millet ittifakını iktidara taşıyacağız. Biz inandık, siz de inandınız. İskenderun ve İskenderunlulara hizmet sevdası uğruna birçok aday adayımız oldu. Kendilerine cesaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum, önlerinde saygıyla eğiliyorum. Yılmaz Şahutoğlu, bütün aday adaylarımız adına bir görev üstlendi. Ayırım yapmadan eşit, iki eliyle herkesi kucaklayacağına inanıyorum. Sizde inanın. İskenderun marka bir şehir olmayı ve marka bir başkanı hak ediyor” dedi.

Kısa bir özgeçmişinin okunmasının ardından ‘Halkın hizmetkârı, gönül sevdalısı’ olarak mikrofona davet edilen Yılmaz Şahutoğlu, İskenderun’a kaliteli hizmetler taşıyacağının sözünü vererek, “Medeniyetin, barışın, sevginin, kardeşliğin, hoşgörünün kenti güzel Hatay’ın İskenderun’daki aydınlık yüzleri hoş geldiniz. İskenderun’u yönetmeye talip bir kardeşiniz, ağabeyiniz, evladınız olarak 3 yıl önce yola çıktığımız bu onurlu yürüyüşte bizimle mücadele eden, cesaret örneği gösteren aday adaylarıma teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Dr. Şahutoğlu; “İskenderun jeo-stratejik anlamda çok mühim bir kent. Aynı zamanda bir liman, sanayi ve ticaret kentidir ama önemlisi sevginin, kardeşliğin, barışın huzurun kentidir. Bizim de bu şehre yönelik en büyük hayalimiz, en büyük projemiz burada yaşayan bütün sosyal katmanlarla bu şehirde alın teri döken, bütün sosyal unsurları, hiçbirini ötekileştirmeden, hiçbirine bir başkasının farklı gözle bakmasına müsaade etmeden, yaratılanı yaratandan ötürü baş tacı ederek bu şehri huzurun, kardeşliğin, barışın kenti yapacağız. Huzurun, barışın, kardeşliğin, birlik beraberliğin olmadığı bir şehrin hiçbir anlamı yoktur. Sizlerin desteğiyle bu güzel tabloyu gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Konuşması ‘Yılmaz Başkan’ sloganları ve alkışlarla sık sık kesilen CHP İskenderun Belediye Başkan Adayı Yılmaz Şahutoğlu, daha sonra partililerle birlikte davul zurna eşliğinde halay çekti.

Yorum Gönder