İskenderun Kazanacak!

12 Şubat 2019 Salı 12:59
Bu haber 656 kez okundu

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, İskenderun’da iş dünyasının temsilcileriyle buluştu.

İskenderun Kazanacak!

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, İskenderun’da iş dünyasının temsilcileriyle buluştu. “Milli ve yerli üretimde örnek olan İskenderun’da olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu söyledi. Cumhur İttifakı İskenderun Belediye Başkan Adayı Fatih Tosyalı ise, beklentilerinin insanların gönüllerini kazanarak Türkiye'nin cümle aleme karşı verdiği büyük varoluş mücadelesinde saflarındaki insanları çoğaltmak olduğuna dikkati çekti.

 AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, İskenderun’da ki ziyaret programında Nihal Atakaş Camii’nde ikindi namazını eda etti. Camiyi çok beğendiğini söyleyen Kurtulmuş, caminin fotoğraflarını çekerek, hünerini konuşturdu. Daha sonra milletvekilleri Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İbrahim Güler, İskenderun Belediye Başkan Adayı Fatih Tosyalı ve partililerle birlikte sahil boyu yaparak, vatandaşlarla selamlaştı.

İş Dünyası’ndan Yoğun Katılım

 Yelken Kulübü’ndeki toplantıya ise İskenderun iş dünyasının önde gelen isimleri, STK başkanları ve meslek temsilcilerinin yoğun katılımı vardı. Türkiye Varlık Fonu A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı’nın da katıldığı toplantıda, iş dünyası istek ve önerilerde bulundu.

 AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş yoğun coşku ve heyecan karşısında memnuniyetini bildirerek, Özellikle Orta Doğu coğrafyasında insanların son yıllarda mezhep, meşrep ve başka ayrım noktalarıyla birbirlerine düşman haline getirilmeye çalışıldığı bir ortamda Hatay'ın geçmişinin, bugünün, medeniyetinin, birikiminin insanlığa öğreteceği çok şeyin olduğunu anlatan Numan Kurtulmuş, şöyle devam etti:

‘Bu Oyunları Hep Beraber Bozacağız’

"Bu coğrafyada bir oyun oynanıyor. Asırlardır bir arada bulunan insanlar Arap'tır, Kürt'tür, Türk'tür, Türkmen'dir diye birbirlerinden ayrıştırılmaya çalışılıyor. Bu coğrafyada bir oyun oynanıyor, insanlar Sunni'dir, Şii'dir, Nusayri'dir, Alevi'dir diyerek birbirlerine düşman hale getirilmeye çalışılıyor. Bu oyunları hep beraber bozacağız. Bu coğrafyayı yeniden bir ve beraber olan bir coğrafya, bir bölge haline getireceğiz. Bu çerçevede bir asır evvel yarım kalan bir hesabı birileri yeniden görmeye çalışıyor. Suriye'de oynanan oyunu görüyorsunuz, 7 senedir devam eden vekalet savaşları aslında Suriye halkının kendisine ait bir çatışma değildir. Suriye'de devam eden vekalet savaşları, adı üstünde bu bölgeyi yeniden paramparça hale getirmek isteyenlerin, insanların arasına fitne sokmak, ayrımcılık sokmak bakımından terör örgütlerinin marifetiyle ortaya çıkardığı, adı üstünde bir vekalet savaşıdır. "Kurtulmuş, DEAŞ'ı, PYD'yi, YPG'yi ortaya çıkaranların, bu örgütleri silahlandıran ve bu örgütlere lojistik destek verenlerin, bu bölge halklarının tamamıyla birbirinden ayrılmasını istediğini aktardı. Zihinlere ve gönüllere ayrılık, fitne tohumlarının sokulmaya çalışıldığını ifade eden Numan Kurtulmuş, "İşte bu oyunu bütünüyle gören ülke Türkiye'dir. Bu oyunun farkında olan siyasi hareket AK Parti'dir, bu oyunu bozmaya niyet eden siyasi lider Recep Tayyip Erdoğan'dır" diye konuştu. Toplantıda bir konuşma yapan İskenderun Belediye Başkan Adayı Fatih Tosyalı ise, seçim kampanyasında tevazu, samimiyet ve gayretin önemine dikkati çekerek, çok çalışacaklarını ve gayret sarf edeceklerini dile getirdi.

Yorum Gönder