İskenderun’dan İnce ile ‘Hayır’ Yükseldi!

27 Mart 2017 Pazartesi 12:29
Bu haber 2001 kez okundu

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce referandum çalışmaları kapsamında düzenlediği 'Hayır' mitinglerine devam ediyor. CHP Yalova Milletvekili İnce, referandum öncesinde yürüttüğü çalışmalar kapsamında İskenderun’a geldi.

İskenderun'dan İnce ile ‘Hayır' Yükseldi!

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce referandum çalışmaları kapsamında düzenlediği 'Hayır' mitinglerine devam ediyor. CHP Yalova Milletvekili İnce, referandum öncesinde yürüttüğü çalışmalar kapsamında İskenderun’a geldi.

İskenderun Anıt alanında yoğun kalabalığın oluşturduğu halka hitap eden İnce, Anayasa değişlik teklifindeki 18 maddeyi 50 defa okuduğunu söyledi. 

Teklifte dış politikadan, ekonomiden, terörden, emeklilerden bahsedilmediğini, sandıktan ‘evet’ çıkması halinde ‘terör bitecek, demokrasi rayına oturacak, ekonomi düzelecek’ denildiğini ifade eden CHP Yalova Milletvekili İnce, “Bunlar hiçbirinde yazmıyor. Dün Binali Yıldırım yine bir şey söylemiş. Bu adama bayılıyorum. Ne demiş? ‘Türkiye 15 senedir teröristlere yolgeçen hanı oldu, şimdi ‘evet’ diyerek bunu düzelteceğiz’ diyor. Bu 15 senedir dedem mi yönetiyordu Türkiye’yi? Sen yönetmiyor muydun Türkiye’yi?” diye konuştu.

Milletvekili İnce, “Akşam bir televizyon kanalında Cumhurbaşkanı açıklıyor, Almanya’dan şuradan buradan örnekler veriyor. 3 örnekte ben vereyim. 600 değil, 650’ye göre düşünün. ABD’nin nüfusu 300 milyon, milletvekili sayısı 535, Rusya’nın nüfusu 150 milyon milletvekili sayısı 450, Hindistan nüfusu 1 milyar 250 milyon, milletvekili sayısı ise 550. Türkiye 80 milyon, Türkiye’ye 300 milletvekili yeter de artar bile. Nereden çıktı 650? Eğer evet derseniz 400 trilyon lirayı fazladan milletvekillerine vereceksiniz. Ben 15 yıldır milletvekiliyim. Gariban bir kamyon şoförünün oğluyum. Ben bu fakir milletin 400 trilyonunu milletvekillerine vermeyeceğim. Onun için de hayır diyorum” dedi.

Anayasa Mahkemesi'nin 15 üyesinden 12'sini, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) da 6 üyesini Cumhurbaşkanı'nın atayacağını belirten Milletvekili İnce, "Yani devletin başı, yargının başı, yürütmenin başı, milletin başı, ordunu başı, her şeyin başı. Böyle bir şey olabilir mi? Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu'nun adı değişiyor. Yüksek yazıyor ya, yükseği kaldırmış. Ondan yüksek kimse olamaz. Yüksek sözüne bile dayanamıyor. Hakimler Savcılar Kurulu. Bir de ne yazıyor biliyor musunuz? 'Cumhurbaşkanı meclise mesaj verir' diyor. Bilgi verir derse küçülmüş oluyor. Mesaj verir derse üst perdeden bakıyor. Mesaj verir yerine aslında ayar verir diye yazacaklarmış da ayıp olur diye yazmamışlar" dedi.

Milletvekili İnce konuşmasının devamında, “Bu parti meselesi değil. Ülkücüler 'hayır' veriyor bunu görüyorum. Saadet Partililer 'hayır' veriyor bunu görüyorum. Doğruyol Partililer 'hayır' veriyor bunu görüyorum. Ama parti yönetimine rağmen dik duran, gençliğimde kavga ettiğim ülkücüleri kutluyorum. Onlara alkış istiyorum" dedi.

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, sözlerini tamamladıktan sonra konuşmasını yaptığı otobüsün üstünden, kendini izleyenlere vatandaşlara karanfil attı.

İskenderun Anıt alanında düzenlenen mitinge Milletvekilleri, Belediye Başkanları, CHP Hatay İl Başkanı, İskenderun İlçe Başkanı, kadın ve gençlik kolları başkanları, partililer ve vatandaşlar da katıldı.


Yorum Gönder