‘İskenderun’un Tüm Sorunlarının Takipçisi Olacağım’

18 Haziran 2018 Pazartesi 17:17
Bu haber 880 kez okundu

İskenderun’da AK Parti Hatay milletvekili adayları Abdulkadir Özel ve Abdülkerim Güven seçim çalışmaları kapsamında basın toplantısı düzenledi. Basın mensuplarına, 24 Haziran seçimleri ile ilgili çalışmalarını ve seçim sonrasındaki planlarını aktaran adaylar, muhabirlerin sorularını yanıtladı.

‘İskenderun'un Tüm Sorunlarının Takipçisi Olacağım'

AK Parti Hatay milletvekili adayları Abdulkadir Özel:

İskenderun’un Tüm Sorunlarının Takipçisi Olacağım’

İskenderun’da AK Parti Hatay milletvekili adayları Abdulkadir Özel ve Abdülkerim Güven seçim çalışmaları kapsamında basın toplantısı düzenledi. Basın mensuplarına, 24 Haziran seçimleri ile ilgili çalışmalarını ve seçim sonrasındaki planlarını aktaran adaylar, muhabirlerin sorularını yanıtladı.

Türkiye'nin Demokrasisindeki eksikliğin nitelikli muhalefetin bulunmamasından kaynaklandığını dile getiren Özel, “Gönül arzu ederdi ki muhalefet kanadında, hakikaten yekte sat bir yapı olsun, güçlü bir liderle temsil imkanı olsun ve AK Parti’nin bugüne kadar yaptıklarını istatistiki verilerle, bilimsel verilerle eleştirip, tenkit edip, halka bunu anlatabilme becerisi olan bu anlamda AK Partiyi sıkıştıran ve gerçekten oy alarak iktidar olma ihtimali olan bir muhalefet olsaydı" dedi.

Millet ittifakı mensubu muhalefet partilerinin, erken seçim öncesi Cumhurbaşkanlığına çatı aday çıkarma konusunda anlaşamadıklarını ifade eden Güven, sözlerine şöyle devam etti:

"Sayın Akşener faili belli olmayan bir cümle kurdu dedi ki, ‘bizi bir araya getirdiler’ yani İYİ Parti, CHP, Saadet Partisi ve HDP'yi bir araya getirme kudreti olan gizli bir el var, düne kadar birbirleriyle kanlı bıçaklı olan bu yapıları bir araya getirip bir çatı aday konusunda uzlaştırma gayreti gösterebiliyor fakat sanıyorum aralarındaki bu ihtilaflardan dolayı beceremediler "

Toplantıya bir önceki dönem milletvekili Mehmet Algan, AK Parti İskenderun İlçe Başkanı Bestami Bilgili, belediye meclis üyesi - Sarıseki eski belediye başkanı Bülent Özer ve basın mensupları katıldı.

Henüz seçim kararı alınmadan Meral Akşener’in bir itirafı olduğunu ifade eden Abdulkadir Özel, “24 Haziran seçimine demokratik ve kamil bir ortamda gidilmiyor şeklinde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in seçim itirafı vardı. Bu itiraf seçim kararı alınmadan önce dile getirildi” diye ifadeleri var. Cumhuriyet Halk Partisi, İyi Parti, Saadet Partisi ve HDP’yi bir araya getirdiler. Yani bir gizli el var. Bu gizli el siyasi partileri bileşenleri bir araya getiriyor. Sanırım bu itiraflarla ittifak birlikteliğini beceremediler. Hali hazırda her siyasi parti kendi adayı ile çıkıp kendi tabanından oy alarak seçime gidiyor. Gönül arzu ederdi ki; Türkiye böyle seçimlere Kamil bir ortamda gidebilirsin ve gerçekten her iki blok da bu yarışa katılabilsin” dedi.

24 Haziran seçimlerinde tek sandık iki pusula ve tek zarf olduğunu anımsatan Adalet ve Kalkınma Partisi Hatay Milletvekili adayı Abdulkadir Özel, “Bir taraftan hükümeti yani yürütmenin Cumhurbaşkanını seçeceğiz. Bir taraftan da Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni parlamentoyu yani Yasama organını  seçmiş olacağız. Bu iki kuvvet arasındaki denge sistemini tayin eden düzenlemeler yine 24 Haziran seçimlerinden sonra tatbikat imkanı bulacak ve bugüne kadar ülkeyi tek başına yöneten AK Parti'nin hizmetini, yaptıklarını, projelerini, vaatlerini bir kefeye koyup onaylayacak” dedi.

İskenderun’un sorunlarının yakın takibinde olacağını söyleyen Adalet ve Kalkınma Partisi Hatay Milletvekili Adayı Özel, İskenderun’un sorunlarının Ankara’da takipçisi olacaklarını belirtti.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özel, İskenderun’un kanayan yarası olan feyezan Kanalı projesinin hakkıyla yapılmadığını, İskenderun Limanına yurtdışından gelen angusların kente yaydığı kötü kokulardan kendisinin de rahatsız olduğunu, İskenderun limanının bölge yerel esnafına ve istihdama katkı sunması gerektiği görüşlerine de katıldığını ifade etti. 

Yorum Gönder