Kaymakam Soytürk, Kilis Valisi Olarak Veda Etti

08 Kasım 2018 Perşembe 10:37
Bu haber 930 kez okundu

İlçemiz Kaymakamı iken, 26 Ekim 2018 tarih ve 2018/202 sayılı "Valiler Kararnamesi" ile Kilis İline Vali olarak atanan Recep Soytürk’ün onuruna veda yemeği düzenlendi.

Kaymakam Soytürk, Kilis Valisi Olarak Veda Etti

 İlçemiz Kaymakamı iken, 26 Ekim 2018 tarih ve 2018/202 sayılı "Valiler Kararnamesi" ile Kilis İline Vali olarak atanan Recep Soytürk’ün onuruna veda yemeği düzenlendi.

İskenderun Ramada Otel’de yoğun bir katılımla gerçekleşen veda yemeğinde, duygu dolu anlar yaşanırken, bir yandan da İlçemizde görev yapan bir kaymakamı daha vali olarak göndermenin sevinç ve gururu yaşandı.

Devlet tecrübesi, vizyoner kişiliği ve insan odaklı hizmet anlayışıyla görevinde temayüz eden Kaymakam Soytürk; 2013 - 2017 yılları arasında 3,5 yıl Dörtyol Kaymakamlığı, 2017 - 2018 yılları arasında 1,5 yıl İskenderun Kaymakamlığı olmak üzere Hatay’da yaklaşık 5 yıl aktif ve başarılı bir görev ifa etti.

İskenderun Ortodoks Kilisesi Vakfı Başkanı Can Teymur, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Atakaş Şirketler Grubu Başkanı Recep Atakaş, İskenderun Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı ve Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Tosyalı, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Antakya Kaymakamı Orhan Mardinli ile CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin ve AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, Recep Soytürk’e hitaben duygu ve düşüncelerini övgü dolu sözler ile ifade ettiler. Vali Soytürk’ün tam bir devlet adamı olmasının yanı sıra görev yaptığı yerlerde halkın gönlünde taht kurmayı başarabilen ve vatandaşlarımıza hizmet götürme noktasında ilgili kurumlarla işbirliği ve koordinasyon halinde ekip ruhu ile çalışmalarını yürütebilen özel bir mülki idare amiri olduğu yönünde memnuniyetlerini belirttiler.

İskenderun eski Kaymakamı ve Kilis yeni Valisi Recep Soytürk ise, Dörtyol ve İskenderun’daki anılarından bahsetmesinin akabinde yaptığı veda konuşması ile İskenderun’a veda etti. Vali Recep Soytürk, Hatay ve İskenderun’lulara hitaben yaptığı veda konuşmasında özetle şu ifadelere yer verdi;

“İlimiz genelinde 3,5 yıl Dörtyol Kaymakamlığı ve 1,5 yıl İskenderun Kaymakamlığı olmak üzere yaklaşık 5 yıldır büyük bir mutluluk, heyecan ve gurur ile görev ifa ederken meslek hayatımın genelinde olduğu gibi insan odaklı bir hizmet anlayışıyla, mevcut imkânlar dâhilinde tüm hizmetlerin en verimli şekilde yerine getirilmesi konusunda azami çaba sarf ettim. Bu süreçte ekip ruhu içerisinde, ilgili kurumlarla işbirliği ve koordinasyon halinde çalışmalarımızı yürüttük. Çalışmalarımıza katkı sunan çalışma arkadaşlarıma ve hizmet paydaşlarıma teşekkür ediyorum.

Gerek milli mücadelenin ilk kurşununun atılarak hürriyet ateşinin yakıldığı Dörtyol’da, gerekse tarihsel gelişimi boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan barış ve hoşgörü kenti İskenderun’daki görevim süresince acı, tatlı pek çok hatıralarımız olmuştur. Göreve başladığım ilk günden itibaren kadirşinas halkımızın sıcak, içten ve samimi duygularını hissederken, bir yandan da gönlü güzel bu insanlara hizmet etmenin bahtiyarlığını da en derinden yaşadığımı ifade etmek isterim. Bu manada bu güzel coğrafyanın ve değerli halkının gönlümde güzel bir yeri ve hatırası olacağından hiç şüpheniz olmasın.

İskenderun’da görev yapmanın bir ayrıcalık olduğu bilinciyle, İlçemizin ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına yönelik; gerek kamu, gerek özel sektör ve gerekse sivil toplum kuruluşları tarafından gerçekleştirilecek yatırım ve hizmetlerin nitelik ve nicelik bakımından arttırılması noktasında yoğun bir mesai yaptığımı belirtirken, eksik kaldığım noktalar da olabileceği kanaatiyle hoşgörünüze sığınıyorum.

Bu güzide şehirde görev yapmanın haklı gurur ve mutluluğunu hep yüreğimde hissedeceğim inancıyla arz-ı veda ederken Kaymakam olarak hizmet etme imkânını bizlere tevdi eden devlet büyüklerimiz başta olmak üzere, görevde bulunduğum süre içerisinde desteklerini esirgemeyen Sayın valimize, değerli milletvekillerimize, meslektaşlarıma, komutanlarımıza, belediye başkanlarımıza, rektörümüze, adli ve idari erkâna, askeri erkâna ve emniyet teşkilatı mensuplarına, akademisyenlerimize, siyasi parti başkanlarımıza, mesleki ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerimize, hayırsever işadamlarımıza, kurum yöneticileri ve personellerine, muhtarlarımıza, kısacası tüm çalışma arkadaşlarıma ve özellikle de kimi zaman kamu hizmetlerindeki eksikliklerin daha hızlı tespit edilmesine yön veren, kimi zaman da başarılı çalışmalarımızın kamuoyuna lanse edilmesi noktasında gayret sarf eden çok kıymetli basın mensuplarımıza canı gönülden teşekkür ediyor, değerli halkımızın bana gösterdiği saygı ve hüsnü kabulden dolayı şükranlarımı sunuyorum.

Ayrıca, evlatlarını kaybetmenin derin kederi içerisindeyken bile bizleri bağrına basarak adeta evlatları gibi gören aziz şehitlerimizin kıymetli aileleri ve kahraman gazilerimize de sonsuz minnet ve şükranlarımı sunuyorum.

Unutmayınız ki, Kilis’de size açılacak bir devlet kapısı her zaman var olduğu gibi, sizi orada kucaklayacak bir kardeşiniz, ağabeyiniz, dostunuz var.

Bu duygu ve düşüncelerimle, hepinize en derin sevgi, selam ve saygılarımı sunuyorum. Hakkınızı helal ediniz. Herşey gönlünüzce olsun. Allahaısmarladık.” dedi.

Sayın Recep Soytürk onuruna icra edilen veda yemeğine; AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, 39’uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Alparslan Kılınç, Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı ve Adalet Komisyonu Başkanı Salih Doğan, 1’nci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ali Çağlarsu, Baro Temsilcisi Av. Sevinç Çakıcı, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, İl Jandarma Komutanı Albay Uğur Ertekin İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Mevlüt Aktaş, Belediye Başkanları, Sahil Güvenlik Grup Komutanı Yarbay Çağın Taşkın, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferit Gül, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Mithat Tolunay, adli ve idari erkân, askeri erkân, emniyet teşkilatı mensupları, siyasi parti ilçe başkanları ve üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarının il ve ilçe müdürleri, sanayici ve işadamları, mesleki ve esnaf oda başkanları ve üyeleri, STK başkanları ve üyeleri, basın mensupları, şehit aileleri ve gaziler ile çok sayıda davetli iştirak etti.

Program esnasında, İskenderun Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Merih Hasan Yıldırım, İskenderun Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Kekeç, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Mehmet Gök, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ile İskenderun Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı ve Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Tosyalı tarafından İskenderun hatırası olarak hediye takdimi de yapıldı.

Duygu dolu anların yaşandığı bu özel gecenin sonunda Vali Soytürk, davetlilerle tek tek vedalaşarak, teşriflerinden dolayı teşekkür etti.

 

Yorum Gönder