Mecliste Oyumuz Neyse Referandumda da Aynı!

01 Şubat 2017 Çarşamba 19:05
Bu haber 1314 kez okundu

MHP'nin hayır diyeceği yönünde CHP'den açıklamaların olduğu sorusuna MHP'li Ahrazoğlu, 'Benim bir oyum var oda EVET'tir' dedi.

Mecliste Oyumuz Neyse Referandumda da Aynı!

MHP’li Ahrazoğlu: ‘Mecliste oyumuz neyse referandumda da sözümüz aynı’

MHP'nin hayır diyeceği yönünde CHP'den açıklamaların olduğu sorusuna MHP'li Ahrazoğlu, "Benim bir oyum var oda EVET'tir" dedi.

MHP Hatay Milletvekili Mehmet Necmettin Ahrazoğlu, MHP İskenderun İlçe Başkanı Turan Bozkurt, MHP İskenderun Belediye Meclis Üyeleri, MHP Hatay Milletvekili Adayı İbrahim Gül, İskenderun Ülkü Ocakları Başkanı Bünyamin Saraçoğlu, İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu üyeleri, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ne nezaket ziyareti yaptılar.

Biz söylediğimiz sözün arkasındayız diyen MHP Hatay Milletvekili Mehmet Necmettin Ahrazoğlu, “Mecliste Genel Başkanımız Devlet Bahçeli bütün konuşmalarında kamuoyuna ‘Evet’ dediğini açıkladı. Benim bir oyum var oda ‘Evet’tir dedi.  Ondan sonraki süreç içerisinde arkadaşlarımızın çoğu ‘Evet’ diyerek başkanımıza destek verdiler. Tabi ki içimiz de ‘Hayır’ diyenlerde oldu. Biz anayasanın değişikliği konusunda başkanımızın açıklamaları doğrultusunda sahada da aynı tavrını sürdüreceğini düşünüyoruz. Biz de Genel Başkanımızla beraberiz. Biliyorsunuz ‘Referandum’ meclisten çıkarak Cumhurbaşkanının onayına gitti. Cumhurbaşkanı bunu kanunlar çerçevesinde inceler. Hukuka, insan haklarına aykırı bulduğu bir şey varsa bu yasayı tekrar meclise geri iade eder. Bu normal bir süreç zaten. 60 gün içerisinde de referanduma gitme durumu var. Nisan ayı içerisinde 2’si, 9’u veya 16’sında referanduma gitme mecburiyeti var resmi gazetede yayınlandıktan sonra. Bekletme veya geri çekme gibi bir durumun olacağını düşünmüyorum” dedi.

MHP Hatay Milletvekili Ahrazoğlu: ‘Yerel Basının Sorunlarıyla Yakından İlgileneceğim’

İGC Başkanı Veysel Cıncık yerel basının sorunlarını dile getirdiği konuşmasında, her isteyenin hiçbir kritere tabi olmadan gazete çıkardığını, bazılarının sıkıntı yarattığını ve uzun süredir var olan bu sorunun çözümü için yerel gazeteciliğin belirti kriterlere bağlanması gerektiğini söyledi. Cıncık, “Gazete çıkarmak bu kadar kolay olmamalı. Her isteyen bir dilekçe ile gazete sahibi olmamalı. Artık bu mesleğe bir düzen getirmek gerekiyor. Bazı gazeteciler bu mesleğin itibarını büyük ölçüde zedeliyorlar.’’ dedi.

MHP Hatay Milletvekili Mehmet Necmettin Ahrazoğlu, yerel basının sorunlarıyla yakından ilgileneceğini, gerekirse TBMM’ye taşıyacağını ve yasa teklifi vereceğini söyledi.

Konuyla yakından ilgilenen MHP Hatay Milletvekili Ahrazoğlu, bu konuda gerekli çalışmaları derhal başlatacağını belirterek, “sizin sorunların çözümü için ilgili kuruluşlarla görüşeceğim. Gerekirse TBMM’de bu konuda bir konuşma yaparak yasa teklifi sunacağım. Siz bu konuda bir çalışma yapın ben ilgileneyim. Bu size sözüm. Bir dahaki ziyaretimde sonucunu bana sorun.” dedi.

Yorum Gönder