Mehmet Duduoğlu: ‘Gazilerimize ve Şehit Ailelerimize Destek Olacağız’

13 Mart 2024 Çarşamba 17:37
Bu haber 72 kez okundu

CHP İskenderun Belediye Başkan Adayı Mehmet Duduoğlu: 'Gazilerimiz cesareti, fedakârlığı ve vatanseverliği Şehitlik ise İslam kültürümüzde en yüce mertebeyi temsil eder' dedi.

Mehmet Duduoğlu: ‘Gazilerimize ve Şehit Ailelerimize Destek Olacağız'

CHP İskenderun Belediye Başkan Adayı Mehmet Duduoğlu: 'Gazilerimiz cesareti, fedakârlığı ve vatanseverliği Şehitlik ise İslam kültürümüzde en yüce mertebeyi temsil eder' dedi.

CHP İskenderun Belediye Başkan Adayı Mehmet Duduoğlu, İlçe Başkanı Hüseyin Derin, İlçe Yönetimi ve Meclis Üye Adayları ile Muharip Gaziler Derneği ile Şehit ve Gazi Aileleri Dayanışma Derneği ziyaret etti.

Her iki dernek ziyaretinde derneğin önemini vurgulayan CHP İskenderun Belediye Başkan Adayı Mehmet Duduoğlu, “ İskenderun Belediye Başkanlığına geldiğimizde STK’lar ile ortak çalışmalara imza atacaklarını belirterek vatanseverlik, milli birlik ve beraberlik içerisinde çalışacağı mesajı vererek gazilere ve şehit ailelerine yönelik destek olacağız” şeklinde konuştu.

Muharip Gaziler Derneği Başkanı Neşet Turhan’ı ardından Şehit ve Gazi Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Fevzi Mercanoğlu’nu dernek binalarında ziyaret eden CHP İskenderun Belediye Başkan Adayı Mehmet Duduoğlu, yaptığı konuşmada şunları söyledi.

“Şehitlik, İslam kültürümüzde en yüce mertebedir. Şehitler, Allah'ın rızasını kazanmış kimseler olarak kabul edilirler ve İslam toplumlarında büyük saygı görürler. Şehitlik, mücadele edilen değerlerin ve inançların uğruna verilen en büyük fedakârlığı simgeler. Bu nedenle, şehitlik mertebesi İslam toplumlarında yüksek değer verilen bir statüdür. Tüm şehitlerimizin mekânı Cennet olsun”

Gazilik unvanının cesareti, fedakârlığı ve vatanseverliği simgelediğini söyleyen CHP İskenderun Belediye Başkan Adayı Mehmet Duduoğlu, “Gazilerimiz, ülkenin güvenliği ve halkın refahı için büyük özveride bulunmuş canlarını ortaya koymuş kahramanlarımızdır. Onların fedakârlıklarını takdir ediyor ve saygı duyuyoruz. Gazilerimizi vatanseverlik ve ulusal onurun sembolü olarak kabul ediyoruz.” Dedi.

Yorum Gönder