MHP İtiraz için Ankara’ya Gidiyor

30 Haziran 2018 Cumartesi 21:08
Bu haber 2134 kez okundu

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Hatay İl Başkanlığı, Hatay'ın 15 ilçesinde milletvekili seçim sonuçlarına itirazları sonrasında RED cevabı verildiğini belirterek, Milletvekilleriyle birlikte YSK’ya itiraz için Ankara’ya gidiyor.

MHP İtiraz için Ankara'ya Gidiyor

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Hatay İl Başkanlığı, Hatay'ın 15 ilçesinde milletvekili seçim sonuçlarına itirazları sonrasında RED cevabı verildiğini belirterek, Milletvekilleriyle birlikte YSK’ya itiraz için Ankara’ya gidiyor.

24 Haziran seçimlerinde partilerinin ve Cumhur İttifakı'nın çok yüksek bir başarı elde ettiğini dile getiren MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, MHP İskenderun ilçe Teşkilatı önünde yaptığı açıklamada Hatay'da, 15 ilçede seçim sonuçlarına itiraz ettiklerini, ancak birçok ilçede RED cevabı aldıklarını, bu nedenle Ankara’ya YSK’ya itiraz edeceklerini söyledi.

Kaşıkçı, “İl başkanımızla, teşkilatımızla, milletvekillerimizle sabahlara kadar çalıştık. Hatay'da ikinci sıra adayımız İbrahim Gül'ün vekilliğinin tescili için 15 ilçemizde itirazlarımızı yaptık. Ancak birçok ilçede RED cevabı aldık. Yeniden sayılan sandıklarda ise oylarımız azda olsa arttı. Hukuken yapabilecek neyimiz varsa yapıyoruz. Yarın İbrahim Gül kardeşimle birlikte Ankara’ya genel başkanımızın yanına gideceğiz, oradan da YSK’ya itiraz dilekçemizi vereceğiz" diye konuştu.

AK Partili seçmenlerin yanlarında oldukları için teşekkür eden Kaşıkçı, “Biz onlarla her zaman beraberiz başımızın üstünde yerleri var bizim sözümüzün kimlere olduğunu herkes biliyor. 9 ay 15 gün sonra yeniden seçim var.  Yapılan bu durumdan bir an evvel dönülmesi ve tüm sandıkların yeniden sayılarak, hakkın kim haklıysa ona verilmesi gerekir. Sandıklar yeniden sayılsın, eğer benim milletvekilliğimde sandıktan düşecekse düşsün. Biz MHP olarak hak neyse onun peşindeyiz. Bununda yapılması için tüm sandıkların yeniden sayılmasını istiyoruz. Tüm ilçelerin yeniden sayılması neden istenmiyor” diyerek tepkisini dile getirdi.

Yurtdışından gelen oylar sonucu vekilliğinin düşmesi üzerine seçim sonuçlarına itiraz eden MHP Hatay Milletvekili Adayı İbrahim Gül, birçok ilçede yeniden sayım yapılmasına RED cevabı aldıklarını, sadece %2’lik bir bölümün yeniden sayıldığını ve onlarda da MHP’nin oylarının arttığını söyledi.

Sandıkların yeniden sayılması için Yüksek Seçim Kurulu’na itiraz edeceklerini belirten Gül’ün sahneye çıkmasıyla birlikte MHP Hatay milletvekili adayları, il ve ilçe yöneticileri ve çok sayıda vatandaşın parti binası önünde bir araya geldiği toplantıda, partililer ‘Hatay’ın vekili İbrahim başkan’, ‘Dik dur eğilme bozkurtların seninle’, ‘Ülkücü hareket engellenemez’ sloganları attı.

Gül, haklı mücadelenin masa başında kaybedilmesine asla izin vermeyeceklerini belirterek, Ankara’da MHP’nin iki milletvekili ile temsil edileceğine olan inancının tam olduğunu, alanda toplanan herkesinde bu inancını kaybetmemesini söyledi.

Partililerle birlikte mücadeleyi sonuna kadar götüreceklerini söyleyen Gül, “Haklıyız, hakkımızı sonuna kadar arayacağız” diyerek,  genel Başkanları Devlet Bahçeli ile görüşmek ve Yüksek Seçim Kurulu’na itiraz etmek üzere yarın yola çıkacaklarını belirtti.

AK Partili seçmenlerin dahi bu haksızlık karşısında yanlarında olduklarını, sürekli telefonlarla, birebir yolda gördüklerinde bu hakkın MHP’nin olduğunu söylediklerini ifade ederek, MHP’nin emeğini kimsenin çalmasına asla izin vermeyeceklerini ve tüm seçmenlerin desteğine de teşekkür eden Gül, “Allah hepinizden razı olsun. Haklıyız ve hakkımızı söke söke alacağız. Ankara’ya tek vekil ile gidiyoruz. Allah’ın izniyle Ankara’dan iki vekil ile döneceğiz. Hatay Ankara’da iki MHP milletvekili ile temsil edilecek” dedi. 

MHP İskenderun ilçe Teşkilatı önünde yoğun katılımın olduğu ve adeta açık hava mitingine dönüşen toplantıya, MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı ve İbrahim Gül’ün yanı sıra MHP Hatay İl Başkanı Murat Adal, Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, ilçe teşkilat başkanları, ülkü ocakları başkanları, belediye meclis üyeleri ve İbrahim Gül’e destek veren her kesimden seçmen katıldı. 

Yorum Gönder