MHP'nin İtirazı ile Sandıklar Yeniden Sayılıyor

27 Haziran 2018 Çarşamba 18:54
Bu haber 1485 kez okundu

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Hatay İl Başkanlığı, Hatay'ın 15 ilçesinde milletvekili seçim sonuçlarına itiraz ederek, oyların yeniden sayılması için dilekçe verdi.

MHP'nin İtirazı ile Sandıklar Yeniden Sayılıyor

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Hatay İl Başkanlığı, Hatay'ın 15 ilçesinde milletvekili seçim sonuçlarına itiraz ederek, oyların yeniden sayılması için dilekçe verdi.

24 Haziran seçimlerinde partilerinin ve Cumhur İttifakı'nın çok yüksek bir başarı elde ettiğini dile getiren MHP MYK üyesi Bahadır Alperen, İskenderun Adliyesi önünde yaptığı açıklamada Hatay'da, 15 ilçede seçim sonuçlarına itiraz ettiklerini söyledi.

Alperen, “İl başkanımızla, teşkilatımızla, milletvekillerimizle sabahlara kadar çalıştık. Allah'ın izniyle tüm itirazlarımızı hazırladık. Hatay'da ikinci sıra adayımız İbrahim Gül'ün vekilliğinin tescili için 15 ilçemizde itirazlarımızı sürdürüyoruz. Hukuken yapabilecek neyimiz varsa yapacağız. İnşallah İbrahim Gül’ü Meclise göndereceğiz. Genel başkanımızın elini öperken, meclis rozeti takılırken boy boy resimlerini Hatay’ın girişine asacağız" diye konuştu.

Yurtdışından gelen oylar sonucu vekilliğinin düşmesi üzerine seçim sonuçlarına itiraz eden MHP Hatay Milletvekili Adayı İbrahim Gül, İskenderun Adliyesi’nde hem İskenderun 1. bölgede sayımların red edilmesine itiraz etti, hem de seçim sonuçlarının seyrini değiştireceği iddia edilen ses kayıtları ile ilgili başsavcılığa suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

MHP Yüksek Seçim Kurulu Temsilcisi ve MYK Üyesi Abdullah Bahadır Alperen, MHP Hatay milletvekili adayları, il ve ilçe yöneticileri ve çok sayıda vatandaşın adliye önünde bir araya geldiği toplantıda, partililer ‘Hatay’ın vekili İbrahim başkan’, ‘Dik dur eğilme bozkurtların seninle’, ‘Ülkücü hareket engellenemez’ sloganları attı.

 Konuşmasında, ellerinde bulunan ses kayıtlarıyla Cumhur İttifakı’nın ruhunu inciten adaylar olduğuna vurgu yaparak, üzüntüsünü belirten İbrahim Gül, haklı mücadelesiyle Ankara’da MHP’nin iki milletvekili ile temsil edileceğine olan inancını da dile getirdi.

Partililerle birlikte mücadeleyi sonuna kadar götüreceklerini söyleyen Gül, “Haklıyız, hakkımızı sonuna kadar arayacağız” diyerek, genel Başkanları Devlet Bahçeli başta olmak üzere genel merkez hukukçularının da konuyu yakından takip ettiklerini söyledi.

Partililerin desteğine de teşekkür eden Gül, “Allah hepinizden razı olsun. Haklıyız ve hakkımızı söke söke alacağız. Hatay Ankara’da iki MHP milletvekili ile temsil edilecek” diyerek, Hatay halkını Ankara’da sonuna kadar temsil edeceğini vurguladı.

MHP’nin Cumhur ittifakına sadık kaldığını ancak, bazı adayların bu ittifakın ruhunu incittiğini söyleyen Gül, “Seçim günü saat 23.45’de YSK’nın ekranından açıklanan oy oranlarının sonuçlarını ekran görüntüsü alarak, Antakya Adliyesi’ne gittik. Bu oylara yurtdışı seçmen oyları da eklenmiş durumdaydı. Yapılan hesaplamalarda MHP 1770 küsür oy ile ikinci vekilini kazanmıştı. Bu ne demek? Ak Parti eğer bizim ikinci milletvekilimizi almak istiyorsa, 1770 X 5 oyla önümüze geçmeliydi. Yani biz yaklaşık 7.700 küsür oy farkla seçimi almış durumdaydık. Antakya Adliyesi Seçim Müdürlüğü’ne geçerek, sonuçları almak için resmi dilekçe verdim. Bana verilen resmi sonuçlarda 8.000 oyla kazanmış vekilliğim netleşmişti. Daha sonra, yurtdışı oylarının etkisiyle vekilliğimin düştüğü söylendi. Ellerinde hiçbir resmi veri olmadan, rakam olmadan bu söylendi. Biz de bundan dolayıdır ki; tüm ilçelerdeki sandıklara itiraz ettik. Orda yapılan yanlışların düzeltilmesi için çalışıyoruz. Birçok ilçede sonuç aldık. Sonuç alacağımız ve beklediğimiz ilçeler de var. Bununla birlikte MHP genel başkanımız başta olmak üzere, genel merkezdeki tüm hukukçularımız bu konu ile yakından ilgilendiler ve süreci takip etmeye devam ediyorlar. İnanıyorum ki; Hatay, MHP’nin iki milletvekilini sizlerin desteğiyle Ankara’ya gönderecek. Bizler seçim boyunca Cumhur İttifakı’nın ruhuna sahip çıktık. Genel başkanımızın altına imza attığı protokole sadık kalarak, adayımız Recep Tayip Erdoğan Beyefendi adına ‘Destek istiyoruz, desteklerinize ihtiyacımız var’ diyerek kapı kapı, sokak sokak, cadde cadde, şehir şehir dolaştık. Cumhur İttifakı’nın adayları, birçok yerde şahıslarına oy almak adına bu ruhu incittiler. Elimizdeki video görüntüleri bunu ispatlar durumda. Biz tüm bu yaşananlara rağmen süreç içerisinde o ruha zerre kadar zarar verecek, kendi lehimize olumluya dönüştürebilecek o kanıtları kullanmadık. O görüntüleri yâda o söylemleri seçmenlere aktarmadık. Neden? Cumhurbaşkanı adayımız ve Cumhur İttifakı seçimlerde zarar görmesin diye. Ama bugün karşılaştığımız tablo bizi üzmüştür. Biz diyoruz ki; haklıyız ve hakkımızı alacağız. Bu kadar insan 40 derecede burada hakkınızı arıyorsunuz. Hatay’ın kendi iradesine sahip çıkması adına beni desteklemeye devam ediyorsunuz. Biz hakkımızı alacağız ve Hatay halkı Ankara’da MHP’nin iki milletvekili ile temsil edilecek. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın” dedi. 

Yorum Gönder