Nermin Yıldırım Kara; ‘Bir Oy Kemal'e, Bir Oy CHP'ye’

13 Mayıs 2023 Cumartesi 12:24
Bu haber 351 kez okundu

Pazar günü yapılacak seçimler için son halka açık toplantılarını Nardüzü ve Şahin Tepesinde gerçekleştiren CHP Hatay Milletvekili Adayı Nermin Yıldırım Kara ‘Bir oy Kemal'e, bir oy CHP'ye diyerek seçmenden oy istedi.

Nermin Yıldırım Kara; ‘Bir Oy Kemal'e, Bir Oy CHP'ye'

Pazar günü yapılacak seçimler için son halka açık toplantılarını Nardüzü ve Şahin Tepesinde gerçekleştiren CHP Hatay Milletvekili Adayı Nermin Yıldırım Kara ‘Bir oy Kemal'e, bir oy CHP'ye diyerek seçmenden oy istedi.

Nardüzü mahallesinde düzenlenen açık hava toplantısında konuşan Nermin Yıldırım Kara iktidarın depremden sonra sınıfta kaldığını söyleyerek, "İç işleri bakanı çıkıp Hatay'da enkaz kaldırma işlemi tamamlandı diyor. Allah aşkına sizler burada yaşıyorsunuz Hergün İskenderun'a gelip gidenleriniz var, Antakya'ya gidenler var siz enkaz kaldırma işlemi tamamlandı diyebiliyor musunuz? Gözümüzün içine baka baka yalan söylüyorlar. Samandağ'da ve Antakya'daydım iki gündür. Gördüklerimiz karşısında kahrolduk. Hala korku filmi gibi yan yatmış, arkaya yatmış binalar var ana caddelerde. İnsanlar çadırlarda aylardır perişan. Bu sıcaklarda insanlar nasıl yaşayacaklar" dedi.

İskenderun CHP İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, Belen CHP İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, Arsuz CHP İlçe Başkanı Mahmut Şirin, belediye meclis üyeleri, millet ittifakı partilerinin ilçe başkanlarının da katıldığı açık hava toplantısında halkla kucaklaşan Kara, "Hatay'da yaşanan depremin etkisini aylar geçmesine rağmen hissediyoruz. Çünkü depremi unutturacak, acılarımızı hafifletecek bir gelişme olmuyor. Konteyner kentlere geçirdikleri insanlar var, ama hala çadırda yaşam mücadelesi insanlarda var. CHP iktidarında 2 yıl içerisinde bedelsiz evler teslim edilecek. Ancak bu iki yılda insanlarımızı çadırda mahkum etmeyeceğiz. Çadırda kalan tek bir vatandaşımız olmayacak. Evleri tamamlanana kadar ki planımız da hazır. Siz sadece Pazar gününe kadar sabredin. Bakın bu ülkeye nasıl baharlar getiriyoruz göreceksiniz" dedi.

HDP ile ittifak yaptılar diye algı yaratıp milliyetçilik duygularla oynuyorlar. diyen CHP Milletvekili Adayı Nermin Yıldırım Kara, "Habur'u hatırlayın, Oslo görüşmesini hatırlayın, Osman Öcalan'ı hatırlayın. Şimdi biz mi terörist olduk. Biz mi vatan haini olduk. Millet ittifakı bir Halil İbrahim sofrasıdır. Cumhuriyet değerlerini savunan, Atatürk ilkelerine bağlı kalan, vatanımızın bölünmez bütünlüğünden ödün vermeyen, yatağa tek bir çocuğun aç girmemesini isteyen herkes bu sofraya oturabilir. Feto veya pkk terör örgütleri ile bizleri bir tutan zihniyet geçmişte bu terör örgütleri ile nasıl bir ittifak içindeydi yorumunu sizlere bırakıyorum. Sizden istediğimiz bir oy Kemal Kılıçdaroğlu'na, bir oy CHP'ye. Bu ülkeye yeniden baharı yeniden adaleti yeniden huzuru getirmek için gelin Millet ittifakı çatısı altında birleşelim. Çünkü inanıyoruz ki birleşe birleşe kazanacağız" dedi.

Son açık hava mitingini Şahin Tepesinde yapan CHP Adayı Nermin Yıldırım Kara burada da mahalle sakinlerinin sorunlarını dinledi. Mahalle muhtarı Engin Aktuğ'un da katıldığı toplantıda konuşan Kara, "Bu mahallenin sorunlarını iyi biliyorum. Çevre Koruma Derneği başkanı olduğum için defalarca çevre sorunları için buradaydım. Moloz kamyonlarının, hafriyat kamyonlarının bu ana caddeden geçmesinin nasıl bir tehlike oluşturduğunu zaten daha önceleri çok defa basın açıklamaları ile duyurmaya çalıştım. Şimdi mecliste daha güçlü bir şekilde bu sorunun üstüne eğileceğim. Çöp kokusu sorununu da bizzat biliyorum. Bu mahallede arkadaşlarım dostlarım var. Sık sık geldiğim bir yer. O yüzden Şahin Tepesinin sorunlarını sıkıntılarını bizzat yaşayarak bilen biriyim. Hiç merak etmeyin meclisteki sesiniz olacağım" dedi.

 Şahin Tepesinde çadırda kalan vatandaşların sorunlarını da dinleyen Nermin Yıldırım Kara, "Şahin Tepesinde depremin etkisi gözle görülür şekilde. İlk anda yıkılan bir binamızda iki vatandaşımız vefat etti. Yaralılarımız vardı. Ancak daha sonra ağır hasarlı olmasından dolayı bir çok bina yıkıldı. Depremzede vatandaşlarımız çadırlarda kalıyor. Evlerinin yerine yeni binalar istiyorlar. Haklılar elbette. Ancak gerçekleri de göz ardı edemeyiz. Hadi hemen aynı yere bina yapalım dersek ileride bir deprem olduğunda yine aynı manzara ile karşılaşabiliriz. Zemin etütlerini yaptırıp eğer bina yapmaya elkverişli ise elbette aynı yere evlerin yapılmasını ben de isterim. Mahalleli elbette aynı yerde oturmak isteyecektir. Bu istek için teknik analizler raporlar tamamlanır ve uygunluk varsa yapılır. CHP İktidarında her şey usulüne uygun yapılacak. AKP iktidarının her yere izin vermesi dere kenarlarında ev yapılmasına izin vermesi sonucu her doğal felakette insanlar ölüyor. Biz bu hatayı yapmayacağız. Az daha sabredin. Geliyor gelmekte olan" dedi.

Yorum Gönder