Vatan Partisi Adayları; ‘Rantçı Değil Üreten Belediyecilik’

12 Mart 2019 Salı 15:14
Bu haber 490 kez okundu

Yerel seçim sürecinde hızla sona gelinirken adayların çalışmaları da hızlanıyor.

Vatan Partisi Adayları; ‘Rantçı Değil Üreten Belediyecilik'

  Yerel seçim sürecinde hızla sona gelinirken adayların çalışmaları da hızlanıyor. Vatan Partisi Hatay Büyükşehir Belediye başkan adayı Yunus Özgür Yıldırım ile İskenderun belediye başkan adayı Beşir Baysoy, siyasi çalışmalar kapsamında Mega Medya Grubuna nezaket ziyaretinde bulundular.

Konuklarını yayın kuruluşu adına ağırlayan Mega Medya Grubu Genel Müdürü Semir Yazıcı, ziyaretten dolayı memnuniyetini belirterek demokratik yarışta başarılar diledi. Mega Medya grubu olarak her zaman olduğu gibi tüm siyasi partilere eşit mesafede olduklarını, Kamu ile aralarında güvenilir haber köprüsü olmaya devam ettiklerini ifade eden Yazıcı, seçimlerin huzur ve adalet çerçevesinde gerçekleşmesini, sonuçların da hayırlara vesile olmasını temenni ettiklerini söyledi. 

Semir Yazıcı’nın sorularını samimiyetle yanıtlayan Vatan Partisi HBB Başkan Adayı Yunus Özgür Yıldırım, “Hatay’ı yönetmeye talibiz. Seçim çalışmalarımız iyi gidiyor. Özellikle esnafımızı üreticimizi, sanayicimizi dolaşıyoruz. İnsanlar bizimle paralel düşünüyorlar. Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik dar boğazdan ancak üretimle çıkacağını söylüyoruz. Rantçılık belediyelere hâkim olmuş durumda. Biz bu rantçılığı kırmak üzere adaylığımızı koyduk. Belediyeleri üreten belediye haline getireceğiz. Çiftçimizle, işçimizle, sanayicimizle, esnafımızla Hatay’ımızı kalkındırmak için Hatay’ın kendine özgü markalarını yaratmak için, tarıma dayalı sanayiyi geliştirmek için aday olduk. Vatandaşlarımızdan yetki istiyoruz. Belediyelerimizi dinamik hale getirmemiz lazım. Belediyeler halktan kopuk çalışıyor. Biz mahallelilerin sorunlarını çözecek mahalle meclisleri kuracağız. Mahalle temsilcileri, dernekler, sendikacılar ve odalardan gelecek temsilcilerle kent meclisi kurarak Halk’la birlikte yöneteceğiz. Belediyeler sadece imar, yol, su, elektrik değil, üretime de aktif olarak katılmalıdır. Bu düşüncelerle vatandaşlarımızdan oy istiyoruz. Hatay’ı yeniden ayağa kaldıracak ve kalkındıracak projelerimizle geliyoruz.

İskenderun belediye başkan adayı Beşir Baysoy ise, “İskenderun’un neredeyse 45 senedir doğru dürüst hizmet almadığını görüyoruz. Bir liman kenti olmamıza rağmen denizimizden yeterince faydalanamıyoruz. İskenderun’a yıllardır yatırım namına bir şey gelmiyor. Vatan Partisi olarak Devletçi, Laik, Cumhuriyetçi, Milliyetçi Ve Halkçı Partiyiz. Mustafa Kemal Atatürk’ün altı okuna sarılan bir partiyiz. Memleketimizin ekonomisini şekillendireceğimiz zaman altı ok’dan biri olan devletçi bir ekonomik anlayışla şekillendireceğiz. Memleketimizin belediyesi ticari ve sanayi hayatın gelişmesi için bir takım alt yapıları yapacaktır, projeler geliştirecektir. Ulusal ve uluslararası firmaların buluşacağı bir fuar alanı mutlaka olması gerekiyor. Liman şehri olmamız dolayısıyla birçok ticari borsa burada olmalıdır. Çünkü Ortadoğu ve Avrupa’ya açılan bir kapıyız. Bunu iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Sahil boyunca birkaç tane daha iskelenin yapılması gerekiyor. Sanayimizin güçlenmesi için alt yapı çalışması gerekiyor. Özellikle makine sanayisi bölgeye kazandırılmalı. Turizmin canlandırılması için projelerin hayata geçirilmesi gerekiyor. Sosyal çalışmalar içinde her mahalleye bir kütüphane, çocuk oyun parkı olması gerekiyor. Kent içi ve civar ilçeler arasındaki ulaşıma köklü çözüm getirmek üzere neşter atılması şart. Hafif raylı sistem ve Koordinasyon oluşturulması için çalışmalar yapacağız. Büyükşehir yasası dolayısıyla yapılamaz denilenleri İskenderun halkı ile el ele verip çözeceğiz, projelerimizi gerçekleştireceğiz. Kanun çerçevesinde milletimiz için faydalı olan projelerde ısrarcı olacağız” dedi.

Yorum Gönder