Vekil Şahin ‘Hatay için Birlik Olmalıyız’

03 Aralık 2019 Salı 12:24
Bu haber 613 kez okundu

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, Ülke ve Kent gündemini istişare etmek üzere İskenderun Medya mensuplarıyla bir araya geldi.

Vekil Şahin ‘Hatay için Birlik Olmalıyız'
CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, Ülke ve Kent gündemini istişare etmek üzere İskenderun Medya mensuplarıyla bir araya geldi.

İskenderun Mapido Kafe’de düzenlenen basın toplantısında konuşan Milletvekili Şahin, Hatay’ın vergi ödeyen iller sıralamasında yedinci olmasına rağmen devlet yatırımlarından faydalanmada Türkiye56’ıncısı  olduğunu belirterek “Hatay’ın hak ettiği oranda devlet yatırımlarına teşvik alması gerektiğini” vurguladı.

Tüm Hatay Milletvekillerinin Hatay’ın sorunlarının çözümünde ortak çalışması gerektiğini vurgulayan Milletvekili Şahin, “Hatay milletvekilleri Hatay meselelerin çözümünde ortaklaşmalı. Bizler Hatay milletvekilleri olarak Hatay geneli ve İskenderun için, Arsuz için, Payas, Dörtyol için kısacası Hatay için sorunlarımızı bütün milletvekilleri ile yan yana gelip çözmemiz gerekiyor. Bu yönde gayret gösteriyorum. Neticede muhalefet milletvekilinin yapabileceği tavsiye niteliğinde ve öneri niteliğinde olacaktır. Biz muhalefet milletvekilleri olarak ilimizin, ilçemizin hak ettiği desteği alabilmesi için iktidar milletvekilleri ile istişare yapıp, yeri geldiğinde bilgi verip yönlendirmeci olmalıyız. Hatay’a baktığımızda Antakya’da Gastronomi evi, Kurtuluş Caddesi ve daha birçok projeler hayat bulmuş. Biz bölge milletvekillerinin  sırt sırta omuz omuza vermesiyle İskenderun’u cazibe merkezi haline getirebiliriz. Biz de Antakya’da olduğu gibi dayanışma örneği sergilemeliyiz. Ve örnek bir dayanışma örneğini biz de burada gösterirsek İskenderun, Arsuz, Dörtyol,  Payas, Belen Erzin için hak ettiği değeri ve yatırımları alabiliriz” diye konuştu.

Devlete yaptığı vergi ödemesi ile Türkiye 7’incisi ancak devlet yatırımları alma sıralamasında  56’ıncı sırada yer alıyor olması üzücü bir durum. Oysa Hatay ödediği vergilerle devlet bütçesine çok büyük oranda ekonomik katkı sunuyor. Devlet bütçesine hatırı sayılır bir katkı sunan Hatay’ın devlet yatırımlarından hak ettiği oranda yatırım alması gerekli. Mademki Devlete vergi ödüyoruz. Bu ödediğimiz vergilerin ilimizde yatırıma dönüşmesi gerekiyor” diye konuştu.

“İskenderun Cazibe Merkezi Olmalı” 

Gül diyarı Arsuz’da gülün ön plana çıkacağı organizasyonların yapılması, İskenderun ve Arsuz’un turizmde cazibe merkezi haline getirilmesi için ortaklaşa bir plaj projesini yaşama geçirilmesi gibi bir çok projelerle adının duyurulabileceğine dikkat çeken Milletvekili Şahin, Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven ile de görüşerek projeler üzerinde görüş alışverişinde bulunacağını ifade tti.

 “İskenderun’u Cazibe Merkezi yapmalıyız. Burada gastronomi evi olmalı balık menüsü olmalı, Arsuz’da Gül ve lavanta çiçeği ile ilgili Arsuz Belediyesi proje yapmalı. Arsuz güller diyarı neden olmasın. İskenderun’a baktığımızda Belediye güzel bir oyun parkı yaptı. Ancak bu daha da güzel olmalı idi. Burası örneğin Disney Land gibi olmalı. Cazibe Merkezi olmalı ki  insanlar buralara gelmeli. İskenderun’da HADO’ya ihtiyaç vardı. Ancak yeterince sahiplenilmedi. Dolayısıyla Arsuz’a yatırım kaydı. Arsuz’da bizim için çok önemli HADO Arsuz’da yaşamalı, turizm bölgesi olarak anılan bu güzel ilçemiz HADO ile daha da güzel projelere imza atacaktır.” Diyen CHP Hatay Milletvekili Av. Suzan Şahin konuşmasında kadına yönelik şiddete de dikkat çekerek kadınların yaşamın her alanında var olduğunu ifade etti. Şiddetin her türlüsüne karşı çıkmak gerektiğini vurgulayan Şahin;  “toplumda kadın hak ettiği yeri almalı” diyerek kadın mücadelelerini desteklediğini kaydetti.

Yorum Gönder