Yavuz: 'Cumhur İttifakı Tarihi Bir Fırsattır'

19 Mart 2019 Salı 14:07
Bu haber 756 kez okundu

Cumhur İttifakı İskenderun Belediye Meclis Üyesi adayı İbrahim Yavuz, ‘Cumhur İttifakı’nın tarih yazacağını belirterek, İskenderun’da Fatih Tosyalı ve Belen’de ise İbrahim Gül’ün hizmet aşkıyla dolu başkan adayları olduğunu, hem İskenderun’un, hem de Belen’in en güzel hizmetleri alacağını söyledi.

Yavuz:  'Cumhur İttifakı Tarihi Bir Fırsattır'

 Cumhur İttifakı Meclis Üyesi Adayı İbrahim Yavuz:

'Cumhur İttifakı Tarihi Bir Fırsattır'

Cumhur İttifakı İskenderun Belediye Meclis Üyesi adayı İbrahim Yavuz, ‘Cumhur İttifakı’nın tarih yazacağını belirterek, İskenderun’da Fatih Tosyalı ve Belen’de ise İbrahim Gül’ün hizmet aşkıyla dolu başkan adayları olduğunu, hem İskenderun’un, hem de Belen’in en güzel hizmetleri alacağını söyledi.

İskenderun Belediye Meclisi’nde MHP meclis üyesi olarak başarılı çalışmalarıyla bilinen ve çözüm yolları sunan İbrahim Yavuz, 31 Mart yerel seçimleri öncesi değerlendirmelerde bulundu.

‘Cumhur İttifakı ile İskenderun’umuzu yarınlara taşıyacağız’

Cumhur İttifakı İskenderun Belediye Meclis Üyesi Adayı İbrahim Yavuz,  Cumhur İttifakı'nın çok önemli bir işlevi yerine getirdiğini belirterek, "Yıllar sonra bile Cumhur İttifakı anlatılacak. Cumhur İttifakı'nı tarih yazacak. Milletin bekası ve geleceği söz konusu olduğunda, 15 Temmuz darbe girişiminin hemen ardından AK Parti ve MHP'nin bütün çıkarlarını bir kenara koyarak nasıl bir araya geldiği yazılacak. Bugün bunu biz sahadaki çalışmalarımızda çok net görüyoruz. Aslında her iki partinin mensupları birbiriyle zaten et ve tırnak gibiydi, şimdi Cumhur İttifakı'yla bu birliktelik daha da pekişti. Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli siyaseti hiç düşünmeden, ‘Vatanımız, devletimiz olmazsa neyin siyasetini yapacağız’ demiştir. Hiçbir şekilde pazarlık söz konusu değildir. ‘Sadece devletimiz için buradayız’ demiştir ve hiçbir bir talepte bulunmamıştır. Bunu küçültürsek bizim bölgemizde de şuan da çok güzel bir ittifakımız var. Biz şehrimiz için geçmiş dönemde meclis üyeliği yapmış kişileriz. Meclis grubumuzun çalışmaları şehrimizdeki olumlu muhalefetimizi, şehrimiz için yaptığımız önergeleri, teklifleri muhalefetimizi bütün şehir biliyor. Aynı şekilde şehrimizin menfaati, şehrimizi ileriye taşımak anlamında da yine bu ittifakta bulunan İskenderun Belediye Başkan Adayı Sayın Fatih Tosyalı’nın yanındayız. Bir turizmci olarak, şehrimizdeki geri kalmışlığı, şehrimizdeki alt yapıların ileriye dönük alınabilecek hizmetlerin eksik kaldığı yönlerde ‘Cumhur İttifakı’ arkası devlet dediğimiz burada tüm kurumlarıyla ortak güzel bir şekilde çalışarak, şehrimizi yarınlara taşınacağına inanıyoruz. O yüzden hem bekamız, hem şehrimiz hem vatandaşlarımız için, bekamız derken biraz tartışma söz konusu oluyor. Ona da açıklık getireyim. Beka bazıları için olmaya bilir. Bizim için bir şehirle, bir ailenin hakkının alınması, bu devlete düşman olan kişilere verilmesi bile bizim için çok büyük bir bekadır.

İskenderun’da Cumhur İttifakı Adayı Fatih Tosyalı’nın seçim çalışmalarını tüm hızıyla sürdürdüğünü belirten MHP’li İbrahim Yavuz, “Fatih beyin hiçbir karşılık beklemeden siyasete yeni girmiş bir olarak ‘Şehrimize ne kadar hizmet edebilirim’ deyip çalışmalarını sürdürmesi ve inanın ben geçen haftada ki performansına yetişemedim. Sabah namazından sonra kalkıp, gece yarılarına kadar halkın içinde olmak, durmadan enerjisini yükselterek, vatandaşlarla iç içe olması beni çok şaşırttı ve aynı zamanda çok da sevindirdi. Geçen sene ki mesleki tecrübemden dolayı gözlemledim. İskenderun’da sanayici kimliğiyle tanınan Fatih Tosyalı’nın tarafsız olarak baktığımızda diğer adayların içerisinde şehrin menfaatleri ve geleceği için biz kendisiyle aynı yolda yürüyoruz. Biz bu konuda da sevinçliyiz. Fatih Bey ileriye dönük birkaç projelerini gösteriyor. En azından kurumsal yapıya kavuşturması bile çok önemli. İlk defa siyasete girmesi, insanlara yakın olması, ön yargılı olanların bire bir görüşmesindeki söyledikleri, ‘Bize çok yanlış anlatmışlar’ gibi söylemlerin olması insanların tanıdıkça daha çok enerji alması içlerinde olması bizleri de çok sevindiriyor. Önemli olan bir Belediye Başkanın yapabileceği projeleridir. Devletin imkânlarını vatandaşa sunmalarıdır. Bu Fatih beyde yüzde yüz mevcuttur. Bizde bu şehirde doğan büyüyen çocuklarını yetiştirenler olarak, şehrimizin ileri ki senelerde bile en faydalı olacak kişi Fatih Tosyalı olarak düşünüyoruz.  İlerdeki dönemlerde tabi mecliste beraber çalışma fırsatımız olursa, bizde tecrübelerimizi kendisine ilettik. Aynı şekilde beraber şehrimiz için neler yapabileceğini tüm halkımızla birlikte bizlerde göreceğiz.  Ama şunu açıklıkla söylüyorum. Fatih Bey vermeyeceği ve yapamayacağı hiçbir sözü vermiyor. Bütün yapacağı verdiği sözler, vatandaşa hizmet anlamında çok önemli. Fatih Bey sadece şehrini düşünen bir belediye başkan adayı ve inşallah şehrimiz için hayırlısı olur, inşallah bu fırsatı kaçırmayız. Biz Fatih Tosyalı’ya güveniyoruz. Cumhur ittifakı adaylarının hepsine güveniyoruz. Yaşadığımız şehir büyük bir liman kenti. Bunun için de ‘Cumhur İttifakı’ yüzde yüz gerekli ve bu fırsatı kaçırmamamız gerektiğini söylüyorum” dedi.

‘Belen, İbrahim Gül ile Hizmette Tarih Yazacak’

Belen’de Cumhur İttifakı adayı MHP’li İbrahim Gül’ün hizmet aşkıyla dolu biri olduğunu ve Belen halkının tarihindeki en büyük hizmeti alacağını vurgulayan MHP’li Yavuz, “Milletvekili adayımız, başkanımız olan İbrahim Gül, Belen’de gösterilmesine Cumhurbaşkanımızın ve Liderimizin ortak kararı olarak görevi kabul etti. Bu Belen halkı için bence çok büyük bir avantaj. Belen’de bu iki liderin göstermiş olduğu adaya, arkasında sonuna kadar duracağını Belen için ellerinden geleni yapacağını tüm halkımız az çok Belen’e gelen Cumhurbaşkanımızdan anlamıştır. Bu bile Belen için çok önemli bir adımdır, bir işarettir ve Belen halkına verilen değerdir. ‘Cumhur İttifakı’ adayı İbrahim Gül başkanımızla beraber Belen tarihindeki en büyük hizmeti alacaktır. Belen bizim için neden önemlidir. Belen İskenderun ile iç içe olmuş, tüm yaz dönemlerinde herkesin yazlığı olan piknik alanlarının kullanıldığı kendi şehrimiz, kendi mahallemiz gibi gördüğümüz bir yerdir. Bu yine bir turizmci olarak söylüyorum. Bunu İbrahim başkan da defalarca söyledi. Belen geçiş güzergâhıdır. Antakya’dan gidenler, gelenler mutlaka Belen’e uğrama veya geçmek zorundalar. Orada turizmin canlandırılması, yolların düzeltilmesi ile Belen tarihindeki en büyük hizmeti alacaktır ve hak ettiği de budur. Belen’de teras yerleri, çay bahçeleri yapıldı. Ne kadar rağbet olduğu ve ne kadar turizme aç olduğu yaz döneminde insanların serinlemek için çok gittiğini herkes biliyor. Bunları çoğaltmak, turizme açmak, oraları tasarımlamak bence tüm İskenderun’un oraya taşınması anlamına geliyor. İbrahim Gül başkanımın da oraya hizmet etmek için sabırsızlandığını defalarca gördüm. Umuyorum ki, ‘Cumhur İttifakı’nın olduğu tüm yerlerde vatandaşlarımıza en iyi hizmetlerini yapacaklardır” diye konuştu.

Yorum Gönder