Yeni Dönemin İlk Meclisinde Birlik ve Beraberlik Vurgusu

10 Nisan 2019 Çarşamba 18:27
Bu haber 525 kez okundu

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı başkanlığında yapılan yeni dönem ilk meclis toplantısında, meclis üyeleri birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

Yeni Dönemin İlk Meclisinde Birlik ve Beraberlik Vurgusu
İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı başkanlığında yapılan yeni dönem ilk meclis toplantısında, meclis üyeleri birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Şehrin menfaatlerine yönelik adımların atılması, ortak akıl ve şeffaf bir yönetim anlayışı ortak paydasında gerçekleşen ilk toplantı öncesi, Başkan Tosyalı, birlikte görev yapacağı meclis üyeleri ile birlikte önce Atatürk Anıt Alanı’na çelenk sundu, ardından şehitliği ziyaret ederek, aziz şehitlerimizin mezarlarına karanfil bıraktı.
Daha sonra gerçekleşen yeni dönemin ilk meclis toplantısında ‘İskenderun hepimizin, hep birlikte sahip çıkacağız’ mesajı veren Başkan Fatih Tosyalı, “İskenderun için hizmet edecek yeni bir meclis oluştu. Oluşan bu meclisin şehrimize yakışır hizmetleri ortak karar alarak hayata geçirmesini temenni ediyor, uyumlu ve başarılı bir meclis olacağımızı temenni ediyorum. Güzel olan İskenderun’umuzu daha güzel bir şehre dönüştürmek için gece gündüz demeden çalışacağız ve her mahalleye eşit hizmet götüreceğiz. Şeffaflık ve sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde hareket edeceğiz. İki yüz elli bin İskenderunlu hemşerimizle birlikte memleketimizin hak ve menfaatlerini beraber koruyacağız. Rabbim yar ve yardımız olsun. Hayırlı uğurlu olsun. Rabbim güzel hizmetler yapmayı nasip etsin” dedi.
Partilerin gurup başkan vekilleri de yapmış oldukları konuşmalarda yeni dönemin hayırlı uğurlu olmasını dilerken, meclis üyeleri Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin askıya çıkardığı 1/5000’lik imar planı ile ilgili bir takım endişelerini dile getirerek, revize edilmesi için girişimde bulunulmasını talep etti.
Başkan Tosyalı da, İskenderun’un sorunlarını hep birlikte çözeceklerini belirterek, sorunlara anında ve hızlı müdahalelerle çözmek için bütün İskenderunlulara görev düştüğünü ifade etti.
Yapılan konuşmaların ardından gündem maddelerine geçildi.
1- Belediye Meclis Divan Kâtipliğine gizli oylama ile 2 adet asil üye olarak Gül Nalcı ve Mikail Yıldırım oy çokluğu ile seçildi.
2- Yapılan oylamada Birinci Başkan Vekili olarak Beyazıt Bestami Bilgili, ikinci Meclis Başkan Vekilliğine İbrahim Yavuz oy çokluğu seçildi.
3- Gizli oylama ile Belediye Encümeninde görev yapacak 3 üye Mehmet Ali Dokuzoğlu, Emir Selim Yazar ve Tayfun Boda seçildi.
4- Plan ve Bütçe Komisyonu üye sayısının tespiti ve üye seçimi hakkındaki Yazı İşleri Müdürlüğü teklifi sonucunda yapılan oylamada Muharrem Dingil, Seçkin Yıldırım Öz ve Murat Kayış oy birliği ile seçildi.
5- İmar Komisyonu üye sayısının tespiti ve üye seçimi hakkındaki Yazı İşleri Müdürlüğü teklifi, sonucunda yapılan oylamada Erdem Ünlü Çetinkaya, Mehmet Ünivar ve İlhan Cengiz Gürpınar oy birliği ile seçildi.
6- İskenderun Körfez Katı Birliği Meclisinde görev yapmak üzere bir Asil üye olarak Adnan Mursaloğlu, yedek üye olarak da Halil Aygan oy çokluğu ile seçildi.
7- Gayrimenkul Satış Komisyonunda görev yapmak üzere bir Asil Üye Osman Günay, Yedek üye olarak da Erdal Keleş oy çokluğu ile seçildi.
8- Meclisin Tatil ayının Haziran olması oy birliği ile kararlaştırıldı.
9- Belediye Başkanlığının 2018 Yılı Faaliyet Raporunun görüşülmesi ile ilgili Strateji ve Geliştirme Müdürlüğü teklifi, oy çokluğu ile kabul edildi.
10- Denetim Komisyonu Raporu hakkında meclise bilgi verildi.
11- Belediyede çalışan kamu personeline Sosyal Denge Tazminatı ödenmesi, ödenecek tutar ile ilgili sözleşme içeriğinin belirlenmesi ve yetkili sendika ile Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesi imzalanması için Belediye Başkanı Mehmet Fatih Tosyalı’ya yetki verilmesi ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü teklifi oy birliği ile kabul edildi.
12- 05.12.2014 Tarih ve 157 sayılı meclis kararı ile yürürlüğe giren İskenderun Belediyesi Sosyal Yardım Yönetmeliğinin 10. Maddesi gereğince Değerlendirme Kurulunun oluşumu için her siyasi partiden birer üye seçilmesi ile ilgili Özel Kalem Müdürlüğü teklifi sonucunda Erdal Keleş, Abidin Güney ve Sedat Bakır’ın seçilmelerine oy birliği ile karar verildi.

Yorum Gönder