Müjde Hızlı Tren Geliyor

29 Haziran 2018 Cuma 22:29
Bu haber 46450 kez okundu

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın konuğu olan TCDD 6. Bölge Müdürü Oğuz Saygılı, üyelere ‘Hızlı Tren Projesi’ ve İskenderun’a kurulacak olan ‘Hat ve terminaller ile ilgili bilgiler verdi.

Müjde Hızlı Tren Geliyor

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın konuğu olan TCDD 6. Bölge Müdürü Oğuz Saygılı, üyelere ‘Hızlı Tren Projesi’ ve İskenderun’a kurulacak olan ‘Hat ve terminaller ile ilgili bilgiler verdi. Hızlı Tren Projesi’ni İskenderun, Sarıseki, Payas, Dörtyol, Erzin, Adana güzergâhı üzerinde hayata geçirmek için alt yapı çalışmalarının devam ettiğini anlatan Saygılı, proje kapsamında hemzemin geçitlerin altgeçitlere dönüştürüleceğini, bunun için de gerekli izinlerin alındığını ifade etti.

 ‘Yeni Tren Garı için Talepler Alıyoruz’

 İskenderun Hızlı Tren Garı Binası’nın yoğun yolcu potansiyeline hizmet edebilecek şekilde tekrardan yapılanmasının sağlanacağını belirten TCDD 6.Bölge Müdürü Oğuz Saygılı, “Gar binası projesi için teklifler alınmakta ve yap işlet modeli için çalışmalar yapılmaktadır. Bu konuda girişimcilerimizin de fikirlerini almaktayız. Bu kapsamda hazırlamış olduğumuz proje de İskenderun, Sarıseki, Payas, Dörtyol, Erzin, Adana güzergâhı üzerinde Hızlı tren projesini hayata geçirmek için alt yapı çalışmalarımız devam ediyor. İskenderun’a yapılacak olan son derece modern ve yeni Tren Garı için talepler de alıyoruz ve değerlendiriyoruz. Öncelikle Sarıseki İsdemir-Sarıseki istasyonları arasında bulunan ve sanayi kuruluşlarına hitap eden 6 adet hemzemin geçit, alt geçide dönüştürülecektir. İsdemir İstasyonu İskenderun’dan ayrılarak yaklaşık 2 bin 600 metre uzunluğunda bir iltisak hattı bağlantısı ve yaklaşık 320 dönüm büyüklüğünde İskenderun OSB’ye ‘Yük Merkezi’ planlanacak. Proje, firmaya yer teslimi için verildi ve 2018 yılının Ağustos ayı sonunda tamamlanması planlanmaktadır. Bunun yanı sıra Toprakkale-İskenderun hat kesiminde 38 adet hemzemin geçit bulunmaktadır. Bu hemzemin geçitlerin alt veya üst geçit yapılarak iptal edilmesi için Hatay Valiliğinden olur alınmış ve projelendirme çalışmalarına başlanmıştır. Demir yolunun kotu yükseltilerek ve geosentetik duvar yöntemi kullanılarak hemzemin geçitlerin alt geçitlere dönüştürülmesi planlanmaktadır. Böylece 20 adet hemzemin geçit altgeçit veya üst geçit yapılarak iptal edilecektir. İskenderun Hızlı Tren Garı Binasının yoğun yolcu potansiyeline hizmet edebilecek şekilde yapılması sağlanacaktır. Hızlı Tren projesinin hayata geçirilmesi ile İskenderun’da gerek yolcu ve yük gerekse lojistik yönden önemli artışlar sağlanacaktır” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

 Yapılan sunum sonunda İTSO Yönetim Kurulu Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, TCDD 6. Bölge müdürü Oğuz Saygılı’ya İskenderun için son derece önemli bir proje hakkında verdiği bilgilerden dolayı teşekkür ederek, günün anısına kahve ve fincan takımından oluşan plaketi takdim etti.

 ‘Seçim Sonuçlarına Saygı Göstermek Lazım’

 Sunum sonrası Haziran Ayı Meclis Toplantısında konuşma yapan Başkan Yılmaz, 24 Haziran seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, “Yeni dönemin ülkemiz için hayırlı olmasını diliyor, Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Değerli Milletvekillerimizde görevlerinde başarılar diliyoruz. Seçmenin özgür iradesinin yaklaşık yüzde 88’lik gibi yüksek bir katılım oranıyla sandığa yansıdığı bu seçimin ardından birlik ve beraberliğimizi bozmadan çıkan neticeye saygı gösterilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Ülkemizin yeni yönetim sisteminin detaylarının belirginleşmesinin ardından, süratle çalışmalara başlanarak, ülkemizdeki yapısal sorunların çözüme kavuşturulması gerektiğine inanıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın yürütmenin başı olması ve Cumhur İttifakının yasama organı olan parlamentoda çoğunluğu sağlamasıyla, sistemin işlemediği yönündeki eleştirilerin son bulacağı ve bundan sonraki süreçte uyum içerisinde çalışılarak, ülkemizin sorunlarının çözülmesini arzu ediyoruz” dedi.

İTSO Meclis Toplantısı yapılan konuşmaların ardından gündemdeki konular görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Yorum Gönder