Yaz aylarının kabusu haline gelen orman yangınlarıyla mücadelede, Hatay’da yangınların tespiti için 4 adet insansız gözetleme kulesi kuruldu. Kuleler ile yangınlar anında tespit edilecek ve zaman kaybetmeden müdahale edilecek.
Korona virüs sürecinde öğrencilerinin kariyer hedeflerine yardımcı olmak için İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), Kariyer Günleri’ni dijital ortama taşıdı.
Hatay Valisi Rahmi Doğan, içişleri Bakanlığı kararıyla koronavirüs ile mücadele kapsamında 31 ilde uygulanan hafta sonu sokağa çıkma yasağından Hatay’ın muaf tutulması dolayısıyla Hataylı halkına seslendi.
İskenderun Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Korona virüs nedeniyle hijyen ve gıda ürünlerinde yüksek fiyat artışının önüne geçmek için denetimlerini aralıksız sürdürüyor.
İskenderun Belediyesi ekipleri, korona virüs salgınıyla mücadele kapsamında, sabah saatlerinden itibaren belediye önünde ve havuzlu çarşıda esnaf ile alışveriş yapanlara maske dağıttı.
Arsuz Belediyesi, 11 Mayıs 2020 tarihinden itibaren açılacak olan berber ve kuaför salonlarını dezenfekte etmeye başladı.
İskenderun Belediyesi Zabıta ekipleri korona virüs önlemleri kapsamında semt pazarlarında denetimlerini sürdürüyor.
İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri ve İçişleri Bakanlığı’nın onayıyla bu hafta sonu Hatay’da sokağa çıkma yasağı uygulanmayacak olması dolayısıyla İskenderunlulardan tedbirleri elden bırakmamalarını istedi.
Medeniyetler şehri Hatay’ın bir arada yaşama kültürünün sahnede vücut bulmuş hali olan ve özelde Hatay’ı genelde de Türkiye’yi tüm uluslararası platformlarda en iyi biçimde temsil eden Antakya Medeniyetler Korosu bir ilke daha imza atarak iki farklı mekandan aynı anda canlı konser verecek.
İskenderun Belediyesi koronavirüs salgını kapsamında ilçede dezenfeksiyon çalışmalarını sürdürürken bir yandan da larva ilaçlaması gerçekleştiriyor.
İskenderun Belediyesi, ilçe genelinde uzun süredir kullanımda olan eski ve aşınmış çöp konteynerlerini yenileri ile değiştirmeye devam ediyor.
İTSO’da Telekonferans Yöntemiyle Nefes Kredisi Bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Arsuz Belediyesi, başta halkın ortak kullanım alanları olmak üzere esnaf ve vatandaşlara maske dağıtmaya devam ediyor.
İskenderun Kaymakamı İskender Yönden' in başkanlığında, ilgili ve yetkili kurum amirleri ile mahalli basın mensuplarının da katılımıyla istişare toplantısı gerçekleştirildi.
‘5 Mayıs Dünya El Hijyeni Günü’ dolayısıyla Özel Palmiye Hastanesi Enfeksiyon Kontrol Komitesi; doğru el yıkama teknikleri ile ilgili bilgilendirme yaparak, hasta ve hasta yakınlarına sabun dağıttı.
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hıdırellez Bayramı için kutlama mesajı yayımladı.
İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, 3 günlük sokağa çıkma yasağı sonrası artan alışveriş yoğunluğuna dikkat çekerek, “Yasağın acısını çıkarmak için gelişigüzel sokağa çıkmayın!’ uyarısı yaptı.
Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB), kentin dört bir yanında koronavirüs salgınına karşı gerçekleştirdiği dezenfeksiyon çalışmalarına ara vermeden her gün devam ediyor.
İskenderun Gelişim Hastanesi Uzman Klinik Psikoloğu Yağmur Yazar, corona virüs salgını sebebiyle karantina günlerinde uyku düzeninin nasıl sağlanabileceği konusunda önerilerde bulundu.
Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, Göreve geldiği günden bu yana yaptığı projeleri ve yapacağı çalışmaları anlatan Başkan Gül, 5 yıl içerisinde Belen’in tamamen değişeceğini söyledi.
3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü nedeniyle Hatay Gazeteciler Cemiyeti (HGC) Başkanı Abdullah Temizyürek bir kutlama mesajı gerçekleştirdi.
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, 'Dünya Basın Özgürlüğü Günü' dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
İskenderun Belediyesince koronavirüs nedeniyle yürütülen çalışmalar kapsamında kentte dezenfekte çalışmalarını sürdürüyor.
İskenderun Belediyesi tarafından sokağa çıkma yasağı sürecinde sokak hayvanlarına mama ve yem desteği sürdürülüyor.